PODKOŠOVÁ ROŠÁDA

PODKOŠOVÁ ROŠÁDA

Třináctinásobný mistr ČEZ Basketball Nymburk se rozhodl k výměně hráčů v podkošovém prostoru. Američana s nigerijským pasem Ekene Ibekweho nahradí devětadvacetiletý Američan Diamon Simpson.

„Po dohodě s trenérem jsme se rozhodli provést výměnu hráče na pozici vyššího křídla. Simpson nás zaujal svou basketbalovou inteligencí, kterou dokazoval již v universitní soutěži NCAA a v posledních letech, jak ve svých klubech tak i v letní lize NBA. Od nového hráče očekáváme dobrý doskok a lepší pokrytí při obraně clon,“ řekl k nové akvizici generální manažer klubu Rudolf Šimeček.


Odcházející Ekene Ibekwe odehrál za Nymburk v sedmi zápasech Kooperativa NBL v průměru 16,6 minuty na zápas, konto soupeřů zatížil celkem 44 body a pod oběma koši vybojoval 26 míčů na doskoku.


Nový hráč Diamon Simpson je rodákem z Los Angeles a je absolventem kalifornské university St.Mary's, kde byl ve třech letech po sobě vybrán do první pětky západní konference NCAA. Po ukončení studia na universitě si zahrál basketbal na čtyřech kontinentech.


Jeho první nakouknutí mezi hráčskou elitu se konalo v roce 2009, kdy absolvoval svou první letní ligu v Las Vegas v dresu Washington Wizards. Hned ve své první post-universitní sezoně se snažil proniknout do NBA a absolvoval přípravu s Golden State Warriors. Neuspěl a v listopadu 2009 odešel do poměrně kvalitní soutěže D-league. Za Los Angeles D-Fenders odehrál 30 zápasů se solidními parametry: 15,5 bodů na zápas, 9,6 doskoků, 2,2 asistence, 1,4 bloků na utkání. V roce 2010 stihl ještě odehrát na Filipínách za Alaska Aces. S 25 body na zápas byl třetím nejlepším střelcem tamní ligy, druhým na doskoku (16,4) a prvním v počtu bloků na utkání (2,0).


Sezonu 2010/11 odehrál opět v Asii v týmu Türk Telecom Ankara a rok nato vyzkoušel basketbal na třetím kontinentu. V Austrálii nastupoval za Adelaide 36ers. V této soutěži byl s 8,6 doskoků na zápas třetím nejlepším v australské NBL, k tomu přidal 14,3 bodů na utkání.


Po letní lize v Las Vegas, kdy oblékal dres Houston Rockets odešel na dva roky do Izraele. V prvním roce hájil barvy Maccabi Ashdod. V tomto týmu byl s 17,6 bodů na utkání pátým nejlepším střelcem ligy. O rok později, už v dresu Ironi Nes-Ziona, byl opět pátým nejproduktivnějším hráčem domácí soutěže, tentokrát s nástřelem 15,9 bodů na utkání. Sezonu 2014/15 odehrál na čtvrtém kontinentu v Evropě za Estudiantes Madrid.


Minulou sezonu začal v izraelském týmu Ironi Nes-Ziona, kde jeho útočná aktivita přinášela průměrně 15,6 bodů na zápas a s téměř 11 doskoky na zápas patřil k nejlepším v izraelské lize. Sezonu 2015/16 dokončil v madridském týmu Estudiantes, kde byl spoluhráčem Pavla Pumprly. V létě si Diamon Simpson zahrál letní ligu NBA v Las Vegas. V dresu Cleveland Cavaliers postoupil až do semifinále. V sedmi zápasech ligy NBA nastřílel průměrně 6 bodů na zápas a získal více 5 doskoků. 


Trenér Ronen Ginzburg o výměně hráčů:

„Ekene Ibekwe odchází proto, že ne úplně zapadl do našeho systému, kterým se chceme prezentovat. Nechci říct, že by hrál vyloženě špatně, ale doufal jsem, že přivedeme někoho lepšího. Diamond Simpson je zkušený hráč, máme o něm hodně informací, víme, že má rád rychlou hru. V této fázi sezony není nic jednoduchého najít dobrého hráče a já doufám, že se nám to v jeho případě povedlo.“ 

 
vloženo: 17.10.2016 18:52 / aktualizováno: 17.10.2016 19:26 / přečteno: 10072x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.