SETKÁNÍ S EKENEM

SETKÁNÍ S EKENEM

Už jen přesně osm hodin dělí nymburské basketbalisty od důležitého utkání v Basketball Champions League proti Frankfurtu nad Mohanem.

Nymburk se utká s týmem, kde hlavní roli hraje cizinecké legie především hráčů z Ameriky. „Celá základní pětka je složená z neněmeckých hráčů,“ potvrdil Petr Benda. O složení hráčů na palubovce během utkání vypovídá i poměr odehraných minut. Zatímco šest cizozemců v dresu Frankfurtu odehrálo 456 minut (76%) ze šesti set minut, které byly ve třech zápasech k dispozici, v Nymburce pět Američanů nastřádalo 295 minut (49%). Ještě větší rozdíl by panoval v domácí lize, jenže tam je to dáno i rozdílem v postavení obou týmů v Bundeslize resp. Kooperativa NBL.

 

„Poměrem cizinců a domácích hráčů to bude stejný tým jako Banvit,“ porovnal turecký tým s německým Petr Benda. Banvit Bandirma je zatím jediný tým, se kterým se oba dva dnešní soupeři již jednou utkali. „Jsou to dva rozdílné styly hry. Banvit má více střelců než Frankfurt, Frankfurt hraje více fyzicky. Pokud si dobře pamatuji, udělal německý tým v zápase s Banvitem ve třetí čtvrtině hodně chyb v obraně, kterých Banvit využil k několika otevřeným střelám,“ vzpomněl si Eugene Lawrence na rozbor zápasu, když se se svými spoluhráči připravoval na utkání v Turecku. Geno má z našich hráčů asi největší zkušenosti s německými soupeři, protože v minulých dvou letech hrál v dresu Telekom Bonn. „Jak se pamatuji, byl to vždy běhavý tým, který hrál agresivně v obraně,“ vybavilo se „Evženovi“ při slově Frankfurt, na konkrétní výsledky si však nepamatuje: „Hrál jsem proti nim tak čtyřikrát, pětkrát, ale jestli jsem vícekrát vyhrál nebo prohrál, to nevím,“ pokrčil rameny náš playmaker.

 

Trenér Ginzburg si při pohledu na soupisku Frankfurtu nejdříve vzpomněl na rozehrávače Vaughna: „Hrál proti nám v loňské sezoně za Antwerpy. Je to hráč, který je dobrý a dělá ostatní spoluhráče lepšími,“ chválil Neno. A ještě na jednoho hráče si asi všichni vzpomenou - Ekene Ibekwe, který do Frankfurtu přestoupil okamžitě po ukončení angažmá v Nymburce. „Ekeneho se nebojíme,“ smál se Geno při otázce na strach z bývalého spoluhráče a dodal: „Jsem s ním v občasném kontaktu, ale o zápase jsme se nebavili.“ Jak velká asi bude pro Ibekweho motivace v zápase se svým bývalým chlebodárcem? „Za normálních okolností by asi byla velká, ale jak jsem měl možnost Ekeneho tady poznat, není to ten typ člověka, který by takovou situaci nějak prožíval. Je možné se bude chtít vytáhnout, ale myslím, že to nebude brát osobně,“ řekl jeho bývalý kapitán Jirka Welsch.

 

O významu zápasu proti Frankfurtu stačí citovat jednu větu od Petra Bendy: „Podle mě se s ním budeme bít o přímé postupové místo.“ Svůj pohled na věc přidal Jirka Welsch: „Zápas patří do kategorie důležitých. My jsme si připsali venku první prohru, Frankfurt má dvě. Pomalu se začíná rýsovat tabulka naší skupiny. Vítězství z Frankfurtu by bylo cenné, ale stále jsme jen na začátku cesty.“ Trenér Ginzburg má jasno, kudy vede cestička k úspěchu: „Klíčem k výhře bude velmi dobrá obrana.“

 

Nymburští hráči absolvovali cestu do Německa autobusem, ale alespoň těsně před odjezdem z toho Jirka Welsch vědu nedělal. „My, co jsme zvyklí cestovat do Ruska a po dvanáctihodinové cestě do Bandirmy, nás cesta do Frankfurtu nerozhodí. Je to delší, ale nestrávíme čas někde čekáním po letištích. Já osobně bych asi bral raději letadlo, protože tam letí přímý spoj necelou hodinu, ale cesta busem má zase výhodu v tom, že pojedeme hned po zápase domů a ze středy nám hodně zbyde na odpočinek s rodinou,“ dodal k výhodám obou způsobů cestování náš kapitán. 

 
vloženo: 08.11.2016 12:00 / přečteno: 8907x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.