SKVĚLÁ VÝHRA NAD ARISEM

SKVĚLÁ VÝHRA NAD ARISEM

Ve fantastické bitvě za halasného povzbuzování fanoušků obou týmů, jsme připravili Arisu Soluň první prohru v soutěži. ČEZ Basketball Nymburk : Aris Soluň 87:79.

Občas přijedou do Nymburka fanoušci hostujícího týmu, ale tentokrát to nebyla jen skupinka několika s dvěma bubny. Minimálně stohlavý dav, ve kterém hrála hlavní roli žlutá barva, už hodinu před utkáním rozvěšoval na každičké volné místo svoje transparenty, kde dominujícím motivem byl zle vyhlížející pes s ježatým obojkem. Přehlédnout se nedal ani doutník v jeho hubě, symbol, který tak nějak k řeckým fanouškům patří. Však si několikrát i během zápasu, tak jak je v Řecku běžné, zapálili. Zvýšená ostraha vždy zárodky problémů uhasila, úplně stejně jako naši hráči hasili během utkání několikrát zle dotírající hosty v průběhu utkání.

 Aris Fans

Zápas jsme nezačali nejlépe. Po trojce Jenskinse a trestném hodu Marbleho jsme prohrávali 2-8 a to první koš dal Sant-Roos, když zakončil svůj zisk efektní smečí. Jenže další úsek si hostující tým za rámeček nedá, možná tak do trezoru a hodně dobře zamknout. Trojkové představení začal Howard, upravil na 5-8, v základu hrající Martin Kříž dotáhl na 7-8. To bylo příjemným povzbuzením pro náš tým na palubovce i naše fanoušky. Dragičevic sice ještě dvěma body navázal na dobrý začátek, ale pak se Aris odmlčel. Trojkou vyrovnal Jirka Welsch, pak přidal trojku číslo dvě a tři Howard Sant-Roos, dva body a dvě šestky Bryon Allen a na ukazateli skóre svítilo hodně sympatických 20-10. Psala se 6.minuta zápasu. Za další čtyři minuty jsme dali dvakrát více bodů než soupeř a udělali jsme tak rozhodný krok k pozdějšímu vítězství. Za zmínku stojí určitě poslední koš první čtvrtiny, jehož autorem byl střídající Pavel Pumprla. Doslova v poslední vteřině zvedl trojku a míč prolétl obroučkou, když už kolem desky koše svítilo červené orámování konce čtvrtiny. Vystřelit však stihl ještě během první čtvrtiny.

 

Na začátku druhé desetiminutovky jsme si stále udržovali dostatečný náskok, hosté sice stříleli z perimetru hodně nepříjemně, ale i my jsme měli na jejich trojky odpovědi. Po trojce Vojty Hrubana jsme vedli už 39-22 a po koši v prvním poločase excelentního střelce Sant-Roose už náskok olízl dvacítku (41-22). Hosté nebyli agresivní v obraně a marně jim trenér při time outu tloukl do hlavy, že mají nula faulů. Ve druhé polovině druhé čtvrtiny se střelecky našel MVP minulého kola Janković a náskok se začal trochu snižovat, stále však zůstal nad deseti body a to do druhé půlky utkání přinášelo potřebný klid. V průběhu prvního poločasu o sobě dal v útoku nejvíce vědět Sant-Roos s 15 body, o půlku méně měl Pavel Pumprla. Hosty táhl Jankovič s deseti body. V dobré formě se ukázal také střídající Diamon Simpson, dal sice jen tři body za koš s faulem, ale jeho čtyři útočné doskoky měly svou důležitou úlohu.

Aris - nula faulů 
Máme nula faulů!!!!

Hráči se odebrali se svými trenéry do šaten a bylo otázkou, s čím nastoupí do druhého poločasu.  Skóre zápasu trochu připomínalo poločasový stav ve Frankfurtu. Nepříjemné vzpomínky ještě oživil úvod zápasu, když za dvě a půl minuty se hosté přiblížili na 47-42. Začali jsme trochu nesoustředěně, hosté nasadili zónou obranu, ze které rychle přecházeli do osobní a byli více agresivní. Po dvou minutách a po koši s faulem Jankoviče Aris ještě bod z našeho náskoku ubral. Jak je basketbal dynamická hra ukázali vzápětí naši hráči. Nejprve nebojácným průnikem přidal dva body Geno Lawrence, čtvrtou trojku přidal Howard a ani ne o minutu později to bylo zase o deset. Hosté snížili na osm, ale pak se dvakrát prosadil Vojta Hruban a jednu šestku přidal Allen (66-53) a s třináctibodovým vedením jsme šli i do poslední čtvrtiny.

 

První koš rozhodující čtvrtiny dal Petr Benda, ale hosté odpověděli rychle sedmi body. V této části zápas držel akcie Arisu Vassilis Symtsak, který nakonec skončil mezi střelci, možná trochu překvapivě, na druhém místě. Už se zdálo, že nás Aris nachytá na hruškách, ale Sant-Roos průnikem dosáhl dva body a přidal i bonusovou šestku, další dva body zaknihoval Allen a náskok byl čtyři minuty a sedmnáct sekund před koncem 11 bodů (77-66). Time out Arisu pomohl, Zaras a Jenkins dali v rychlém sledu dvě trojky a pak pět bodů přidal klíčový rozehrávač hostů Cummings. Ještěže mezi tím se dvěma body prezentoval Vojta Hruban. Do posledních dvou minut se šlo za stavu 80:77. Z hlediska konečného výsledku zaznamenal Diamon Simpson klíčový útočný doskok, který přinesl dva body a ještě bonus ve formě trestného hodu (83-77)!! Cummingsovy dvě šestky už byly jen labutí písní Arisu. Poslední dva koše Pampiho a Vojty mohly naplno odstartovat výbuchy nadšení mezi našimi fanoušky. 

Diamon Simpson

Body: Sant-Roos 23 (8 doskoků), Simpson 13 (8 doskoků), Hruban 13, Pumprla 11, Allen 10, Benda 8, Kříž 4, Welsch 3, Lawrence 2 - Cimmings 21, Symstak a Jankovič 12, Jenkins 9, Zaras a Marble 8, Dragicevic 5, Buckner 4, střelba za 2 body: 57/27:39/16, trojky: 20/7:22/9, TH: 16/12:24/20, doskoky: 37:34, asistence: 20:10, ztráty: 19:20, zisky: 10:15, fauly: 22:18+TCH, čtvrtiny: 30:15, 15:19, 23:21, 19:24

 


 
vloženo: 16.11.2016 07:27 / aktualizováno: 16.11.2016 09:40 / přečteno: 9824x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.