KONEC KVALIFIKACE V PONDĚLÍ

KONEC KVALIFIKACE V PONDĚLÍ

Na čtyři týmy se zredukovali adepti na postup z kvalifikace do naší základní skupiny Champions League. Oba dva dvoujzápasové duely byly velice vyrovnané.

Cmoki Minsk jako „horší“ z dvojice proti Budivelniku Kyjev začínal doma. V zápase byl Minsk ve vedení jen necelých 9 minut, ale protože to byly právě ty poslední minuty, byl nakonec šťastnější. Domácí o trochu lépe stříleli z pole za dva i tři body. Jen z čáry trestných hodů to byla tragédie. Z jedenadvaceti pokusů proměnili pouze devět (43%).  Konečný výsledek zápasu byl 69:64 po čtvrtinách 14:20, 16:15, 18:13 a 21:16.
 

Druhé utkání bylo ještě vyrovnanější. Oba dva týmy vsadily spíše na obranu a těžké střely nenacházely cíl. O obou faktorech svědčí poměry čtvrtin 19:19, 12:13, 12:11 i procento střelby z pole. Oba týmy se musely spokojit s třiatřiceti procenty. Rozhodující fáze zápasu nastala až v posledních pěti minutách, kdy hosté „utekli“ až na 5 bodů!

 

Cmoki Minsk ve třetím kole vyzvou už zítra večer francouzské Nanterre 92, odvety jsou na programu v pondělí 2.října. Vítěze přivítáme 10.října v naší hale v prvním kole Ligy mistrů.



 

Ani druhý souboj mezi Joventutem Badalona a týmem Kataja Basket nebyl jednoznačný. Celkově skončil rozdílem čtyř bodů. Joventut, jako postupující z prvního kola, začínal doma a začal tak, jak se domácím fanouškům určitě líbilo. V průběhu prvního poločasu si vypracoval náskok až 15 bodů. Jenže krátce po začátku druhého poločasu se do vedení dostali hosté. Bylo to jen o bod (39:38) a jen na krátko. Do půlky třetí čtvrtiny už zase vedl Joventut o sedm. Více za svých snah nevytěžil, hosté byli stále jak na gumě. Trend pokračoval i v poslední čtvrtině. Vyrovnáno bylo necelé dvě minuty před koncem a Pitts po dlouhé době dostal Finy do vedení, které stejný hráč 16 sekund před koncem potvrdil dvěma šestkami.

 

Druhý zápas ve Finsku měl podobný průběh jako první. Joventut byl stále před svým vyzyvatelem a po dlouhé úseky v rozdílu, který na postup stačil. Na počátku druhého poločasu domácí vyrovnali a pak celé hrací období bylo skóre vyrovnané. Ve 34. minutě postupovali Španělé (58:64), tři minuty před koncem stále postupovali hosté (61:69). Minuta čtyřicet sedm před koncem - postupovali Španělé (64:71). Minuta dvacet pět před koncem 66:71, těsně, ale stále hosté. Třicet sedm sekund před koncem Pitts, zase ten Pitts, střílí trojku… Nakonec utkání skončilo remízou 71:71 a náskokem z prvního kola postupuje Kataja.

 

Zítra a v pondělí se rozhodne, zda ve třetím kole pojedeme do Finska nebo do Bonnu. Kataja Basket a Baskets Telekom Bonn jsou soupeři o druhé volné místo do hlavní soutěže.

 


Další týmy, které jsou ve hře v posledním třetím kole kvalifikace:

Avtodor Saratov - Capo d’Orlando
Lukoil Academic Sofia - Juventus Utena
Alba Fehervar - Pinar Karsiyaka
Donar Groningen - Movistar Estudiantes Madrid
MHP Reisen Ludwigsburg - Basic-Fit Brusel
Telenet Giants Antwerpy - Rosa Radom
 
vloženo: 28.09.2017 23:23 / přečteno: 7172x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.