BONN - PRVNÍ VÝZVA V NOVÉ ROCE

BONN - PRVNÍ VÝZVA V NOVÉ ROCE

V úterý odehrajeme zápas proti Telekom Baskets Bonn, který může definitivně rozhodnout o tom, že naše mezinárodní konfrontace v této sezoně po základní části BCL neskončí.

Za výhru v utkání si sice postup do další fáze Ligy mistrů „nekoupíme“, ale hodnotu postupových akcií hodně navýšíme. V případě naší výhry nad Bonnem a současné prohry Zelené Hory doma s Besiktasem, máme jistotu, že budeme pokračovat minimálně v poháru FIBA EuroCup, kam postupují z každé skupiny týmy na pátém a šestém místě po základní části BCL. Byla by to sedmá výhra a naše bilance by se zastavila na 7-3, Bonn, který je nyní sedmý, bude mít bilanci 3-7. Ve zbývajících kolech tedy nebude mít šanci nás přeskočit, protože vzájemné zápasy by hovořily v náš prospěch. Určitou komplikaci by mohla vnést do postupových kalkulací, kdyby na rozhodujících pozicích přišla do úvahy tabulka tří nebo více týmů. Tady by bylo poměrně vyrovnané celkové skóre Bonnu velkou výhodou.

 

V Basketball Champions League má Bonn na svém kontě tři výhry, když v dalším kole po své domácí prohře s námi porazil v Soluni Aris 75:69. Na začátku prosince si poradil s Avellinem opět na jeho palubovce 69:61, s tím Avellinem, se kterým jsme my prohráli o 17 bodů. A svou třetí výhru si připsal německý soupeř konečně i v domácím prostředí těsně před Vánoci, když porazil Zielonu Góru 72:58. Za zmínku stojí i jejich utkání proti Besiktasi doma, který Bonn prohrál 73:74. Domácí neudrželi čtrnáctibodové vedení z konce třetí čtvrtiny. Podle těchto vypíchnutých výsledků je třeba zůstat nohama na zemi i v souboji se sedmým týmem tabulky.

 

Německý klub založený v roce 1995 získal pět stříbrných medailí v Bundeslize a v popředí německé ligy se umisťoval v letech 1997-2004 a 2008-2010. Za posledních deset let se do play-off neprobojoval pouze jednou v roce 2016. V letošní sezoně má po 15 kolech Bundesligy bilanci 9 vítězství a 6 porážek. Prohry přišly především na venkovní palubovce a většinou s týmy, které jsou v tabulce výše postavené. Výjimky tvoří prohry s „východoněmeckými“ týmy Jeny a Mitteldeutscheru.

 

V evropských pohárech startoval Bonn od roku 2010. V EuroChallenge se dostal nejvýše do čtvrtfinále v posledním třetím roce svého působení. V Eurocupu, kde Bonn odehrál další tři sezony, byla jeho konečnou stanicí vždy už základní část. V minulé sezoně vyzkoušel Bonn FIBA Europe Cup, který byl pro ně zatím nejúspěšnějším evropským pohárem. Jeho pouť zastavilo až v semifinále Nanterre92.

 

Do základní skupiny se Bonn probojoval z kvalifikace. V nich porazil ve Finsku Kataju 90:70 a vytvořil si do odvety slušnou výchozí pozici. Druhé utkání už bylo přeci jen vyrovnanější a Bonn vyhrál „jen“ 85:81, což ale na postupu nic nezměnilo. 

 

Utkání proti německému Bonnu začíná v úterý 9. ledna v půl sedmé. Věříme, že v našem fanouškovském kotli uvaříme výživný „Eintopf“, do kterého přidáme skvělou obranu, produktivní ofenzívu, zdrcující rychlé protiútoky, odzbrojující zisky a okořeníme hlasitou podporou fanoušků ve všech sektorech haly. Děkujeme za podporu.  

 
vloženo: 07.01.2018 16:33 / přečteno: 7761x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.