DALŠÍ VÝHRA V BCL

DALŠÍ VÝHRA V BCL

V dalším zápase Basketball Champions League jsme hráli na palubovce Oostende. Ve třináctém kole porážíme Oostende rozdílem šesti bodů. BC Oostende – ČEZ Basketball Nymburk 73:79.

Po vyhraném úvodním rozskoku byla první čtvrtina zcela v naší režii. Už v první polovině úvodní čtvrtiny jsme vedli 4:16 a nakonec jsme ji vyhráli vysoko 12:24. V této čtvrtině se blýskl obzvláště Dardan Berisha 14 body, z toho 4 trojky, a Alex alley-oopem v sedmé minutě utkání. Z naší strany byla tato čtvrtina nejpovedenější z celého zápasu. Ve druhé čtvrtině se nám tolik střelecky nedařilo, a průběh této čtvrtiny byl vyrovnanější. I když jsme tuto čtvrtinu prohráli rozdílem 5 bodů, stále nám zbýval náskok poměrně příznivý.

 

Třetí čtvrtina byla vyrovnaná z pohledu v úspěšnosti střelby zpod koše. O nízkém procentu střelby vypovídá, že každý tým proměnil jen tři střelecké pokusy a skóre se posouvalo velice pomalu. Díky naší zlepšené obraně se Oostende dostávalo do těžkých střeleckých pozic. Na konci tohoto období jsme byli spokojenější my, protože jsme si vzali zase zpátky svoje vedení z konce první čtvrtiny. Deset bodů nastřílených domácím týmem napovídá, jaká asi byla naše obrana.

 

Čtvrtá čtvrtina přinesla mnoho chyb v obraně, odpískáno bylo i mnoho osobních chyb na naší straně. Oostende díky tomu snížilo na rozdíl zpátky na 7 bodů. Čtyři minuty a 20 vteřin před koncem utkání dal Kendrick těžkou střelu za tři body a Eugene proměnil oba trestné hody. To mám mohlo uklidnit, ale nebudilo to soupeře a ti proměnili tři koše za sebou a snížili rozdíl už na pět bodů. To pochopitelně domácí tým hodně nabudilo. Do konce utkání chyběly necelé tři minuty a pět bodů nebyl náskok, který by se dal považovat za bezpečný. V poslední minutě čtvrté čtvrtiny jsme vedli rozdílem 8 bodů a domácí hráč Fieler, který nám dal 17 bodů, se vyfauloval. Poté Oostedne neproměnilo rychlý protiútok a 15 vteřin před koncem utkání se vyfauloval ještě další domácí hráč Mwema. Domácí stihli proměnit jednu střelu a konečný stav utkání je 73:79 pro náš tým.

 

Díky tomuto vítězství se posouváme na druhé místo v tabulce Champions League. Před námi je pouze tým Besiktas Sompo Japan. Oostende touto prohrou přišlo o možnost postupu do play-off a o cenu útěchy, pohár FIBA Europe Cup, ještě svede v posledním kole souboj s Arisem na jeho palubovce.  

 

Body: Ray 15, Lawrence a Berisha 14, Peterka 12, Benda 10 (9 doskoků), Hruban 5, Pumprla a Vyoral 3, Davis 2, Kříž 1 – Fieler a Salumu 17, Jagodic-Kuridza 14, Djordjevic 10, Lasisi 6, Mwema 5, Buza 2, Schwartz a Kesteloot 1, střelba za 2 body: 16/41:16/27, trojky: 9/27:7/31, TH: 20/28:20/28, doskoky: 44:40, asistence: 9:19, ztráty: 10:13, zisky: 5:4, fauly: 24:25, čtvrtiny: 26:14, 18:23, 15:10, 20:26

 
vloženo: 01.02.2018 01:19 / přečteno: 7475x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.