TISKOVÁ ZPRÁVA - ÚČAST V BCL

TISKOVÁ ZPRÁVA - ÚČAST V BCL

Čtrnáctinásobní mistři České republiky a pravidelní účastníci evropských pohárů budou i v příštím roce bojovat ve stále prestižnější evropské soutěži Basketball Champions League.

„Pro následující sezonu jsme organizačně i po stránce finančního zajištění připraveni zúčastnit se této stále kvalitnější soutěže. Účast v Lize mistrů je obohacením a skvělou možností mezinárodní konfrontace pro náš klub. Myslím si, že i pro fanoušky basketbalu v celém Česku je to jedinečná příležitost vidět naživo kvalitní týmy z celé Evropy. Dobrá návštěvnost a vynikající atmosféra v každém zápase BCL jsou toho důkazem. I vzhledem k výborným výkonům v uplynulém ročníku soutěže je naší ambicí a zájmem klubu udržet v maximální možné míře současný tým pohromadě i pro sezonu 2018/19,“ řekl zástupce klubu Ondřej Šimeček.

 

Nymburk se Basketball Champions League zúčastnil v obou ročnících této nedávno vzniklé soutěže. V prvním roce skončil jediný český zástupce v základní skupině na třetím místě s deseti výhrami a čtyřmi prohrami. V osmifinále však nestačil na italské Sassari a pro více než dvacetibodové prohře na venkovní palubovce mu doma chyběl jeden jediný bod k postupu do dalších bojů.

 

V letošní sezoně si ČEZ Basketball Nymburk v základní skupině ještě o jedno místo polepšil a od prvního místa ho dokonce dělil jen horší poměr vzájemných zápasů s Besiktasem Istanbul. V prvním kole vyřazovacích bojů však český mistr narazil na pozdějšího vítěze celé Ligy mistrů AEK Athény. V nejvyrovnanější sérii Ligy mistrů však podlehl Řekům opět o jediný bod v součtu obou utkání, když AEK rozhodlo šťastnou trojkou několik sekund před koncem.

 
 
vloženo: 14.05.2018 12:45 / přečteno: 7335x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.