MIČEGO SI STŘIHL DVA ZÁPASY

MIČEGO SI STŘIHL DVA ZÁPASY

Martin Peterka alias Mičego a Martin Kolář si jako jediní nymburští hráči o minulém víkendu zahráli dva zápasy proti jinému soupeři, než jsou vlastní spoluhráči. Byla to dvě utkání baráže o udržení / postup do Kooperativa NBL.

Pro Martina Peterku byly zápasy ještě o to specifičtější, že nastoupil v jednom týmu se svým starším bratrem Ondrou a pod vedením Lubomíra Peterky, otce obou bratrů, trenéra Hradce Králové. Nebylo to však poprvé, co se tato trojice potkala v jednom týmu. „Když jsem hrál v Pardubicích a hostoval jsem do Hradce, tak jsme jednu nebo dvě sezony hráli v tomto složení,“ posunul se ve vzpomínkách Martin zhruba pět let zpátky.

 

Jenže před lety se s týmem připravoval, kdežto tentokrát skočil do zápasu, jak se říká, rovnýma nohama. „Trochu jsem se toho bál, protože jsem byl v Hradci na půlce jednoho tréninku ve čtvrtek a pak jsme jeli hned do Jindřichova Hradce. Myslím, že jsem to docela zvládnul a věřím, že jsem jim pomohl,“ poznamenal skromně Martin. Jestli je dvakrát osmnáct bodů málo, pak k tomu přidejme ještě 23 doskoků. A právě v boji pod košem nebyl žádný Hradečák lepší. „Ano, doskoky, obrana a přidat nějaké body, to byly moje hlavní úkoly,“ potvrdil Martin a dá se říct, že vše splnil. Když se k jeho 36 bodům přidá 48 bodů Ondry, dá se říct, že o sestupu Jindřichova Hradce z NBL rozhodovala Peterkovic rodina.

 
Lubomír Peterka

Byl tedy otec Peterka spokojený s výkonem syna Martina? „Jo, trenér byl spokojený,“ smál se ještě v pondělí dopoledne Martin, který za své výkony dostal postel a stravu u rodičů. A ještě jeden benefit, mohl si zahrát soutěžní zápas. „Když člověk sehraje za šest dní čtyři zápasy a pak čtrnáct dní nehraje… a dvakrát po sobě, tak je to odměna si zahrát nějaké utkání.“

 

Martin se mohl vyřádit do sytosti, protože dostal naloženu solidní porci minut. V prvním utkání bez mála 26 minut a ve druhém ještě o deset minut více. „Hrálo se v solidním tempu a těch 36 minut už bylo znát. Ke konci jsem byl unavený, ale dneska to je už lepší. Myslím si, že mi to v té dlouhé pauze může jenom pomoct,“ poslouchal své svaly Martin, který dnes od šesti už zase bude polykat tréninkové minuty pod Ričkou, Sašou a Orenem.

 

Martin se při této situaci dostal do role srovnávače mezi topúrovní NBL a baráží o NBL. „Rychlostně ten zápas nebyl na takové úrovni jako hrajeme s Nymburkem, ale atmosféra byla výborná. Narvaná hala, bojovnost ani jednomu týmu nechyběla, hrálo se v koncovkách obou týmů vyrovnaně. A taky jsem po dlouhé době hrál za tým, který v české soutěži není favorit,“ přidal ještě jedna specifikum Mičego.

 

Druhý zápas byl v závěru hodně vyrovnaný. Dvě minuty před koncem byl stav 84:81 pro Hradec Králové což znamenalo prodloužení a od té doby nepadl ani jeden bod. „Byly to velký nervy. Zvlášť jejich poslední akce, na kterou měli 13 sekund. Měli time out a připravovali závěrečnou střelu. Postavili si útok a kdyby dali koš, vyhráli by. To byla jedna z nejtěžších částí zápasu. Naštěstí to postavili na Upchurchovi, který si hrál jedna na jedna na trojce a prakticky vůbec nic neudělal,“ popsal Martin poslední minuty základní části druhého utkání.

 

Prodloužení pak už bylo v režii domácích. Martin stál třikrát na čáře trestných hodů, ale dal jen každý první, druhý šel na přední obroučku. Nervozita? „Nervozita to nebyla, už jsme chodil docela vysmátej !smích), protože v té době jsme vedli vcelku bezpečně. V konečném součtu to nevadilo, ale byl jsem na sebe naštvaný,“ dodal Martin.

 
Hradec Králové tedy po vítězství 102:91 ve druhém zápase, celkově 195:187, nahradit Jindřichov Hradec minimálně pro sezonu 2018/19 a stanovil tak, že už polovina týmů Kooperativa NBL se pokládala na 257 km délky toku Labe v pořadí: Hradec Králové – Pardubice – Kolín – Nymburk – Ústí nad Labem - Děčín. Budeme na zápasy jezdit lodí? 

foto: webové stránky Královských sokolů a Martin Veselý (MAFRA)
 
vloženo: 14.05.2018 17:40 / přečteno: 7172x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.