MISTŘI ŠKOLÁM

MISTŘI ŠKOLÁM

Mistři školám, takový je název akce, kterou připravil nymburský tým společně s klubem USK Praha za přispění Zábavního parku Mirakulum Milovice, agentury Dobrý den, která je správcem České knihy rekordů a kuriozit a ve spolupráci se všemi nymburskými základními školami, městem Nymburk i Českou basketbalovou federací.

Bude se jednat o utkání nejvyšší české basketbalové soutěže, kde nejmarkantnější změnou je čas zápasu. Úvodní rozskok je na programu už v deset hodin dopoledne. Je to poprvé, co se česká nejvyšší soutěž bude hrát v tuto dopolední hodinu. „Stačí, když někdo pustí Láďu Sokolovského k vymýšlení nějakých nápadů a vypadne z toho zápas v deset hodin dopoledne,“ zůstává naoko vážný kapitán našeho týmu a bývalý spoluhráč šéfa Akademie Ladislava Sokolovského Pavel Pumprla a už s úsměvem i na rtech pokračuje: „Američané už čtrnáct dní brečí, že nerozumí tomu, proč mají být ráno v hale už v půl deváté.“ Pavlovi změna času pranic nevadí. „Já jsem tou dobou už dávno vzhůru. Pro mě je to dokonce ideální čas. Na osmou vezu děti do školy a být v půl deváté na hale přesně zapadá do mého časového plánu,“ dodal Pampi. Podobné to může být i pro otce od rodin jako Martin Kříž nebo Petr Benda. Přiznejme si, pro Američany to je asi nezvyklé. Ještě jednu výhodu, společnou zase pro české reprezentanty, našel Pavel Pumprla: „Alespoň budeme mít volné odpoledne navíc před nástupem na reprezentační sraz.“

 

„Já osobně předpokládám, že čtvrteční zápas proti USK bude náročný z mnoha důvodů. Za prvé, není lehké hrát v tuto nezvyklou hodinu obzvláště, když nemáte moc času na regeneraci. Za druhé, USK je mladý, energetický a dobře sehraný tým, který hraje s plným nasazením. Vždy respektuji týmy, které do toho dávají všechno, co mohou. Tyto dva důvody nás, doufejme, zachovají v plné bdělosti a pohotovosti,“ věří náš kouč Oren Amiel. S časnou hodinou je nejen smířen, ale je na druhou stranu i rád, že bude moci v hale přivítat tolik dětí najednou. „Nechceme jim jen ukázat pěkný basketbal, ale také je spojit s basketbalem jako takovým a také s naším klubem,“ vidí naprosto jednoznačně druhou rovinu akce Mistři školám náš kouč.

 

Hrál Pavel Pumprla před takovým obecenstvem, když má ve své kariéře zkušenosti se španělským basketbalem, kde jsou návštěvy tradičně vysoké? „Asi jsem hrál v hale, kde by se dalo napočítat tisíc dětí, ale v takové koncentraci to bude určitě poprvé. To bude evidentně něco výjimečného, co jsem já a ani asi nikdo z mých spoluhráčů a protihráčů nezažil. Věřím, že zápas bude v pohodě a že si ho všichni aktéři užijí. Doufám, že atraktivitou hry děti přesvědčíme k tomu, aby chodily častěji a začaly se věnovat basketbalu ještě ve větším počtu,“ odpověděl Pavel.

 

Podívejme se ještě před podrobnějším seznámením s  programem akce krátce na našeho soupeře. USK Praha v letošní sezoně vyměnilo trenéra. Na místo Řeka Chougaze, který už je nyní u brněnského týmu egoé, přišel Chorvat Dino Repeša. Další mladý trenér kočíruje tým rovněž plný mladíků. I když se USK potýkalo s odchodem některých důležitých hráčů, nakonec se zdá, že svůj tým sestavili výborně a jejich předsezonní práci ukazují i výsledky. „USK v letošní sezoně trochu překvapuje svými výsledky, i když se občas neubrání nějakým výkyvům. To už ale u mladých týmů často bývá. Je klasický mix českých hráčů a tří cizinců, u kterých se zatím zdá, že je trefili solidně,“ hodnotí soupeře Pavel Pumprla.  

 

Pohled na postavení v tabulce u týmu USK, které je páté, jen potvrzuje slova našeho kapitána. Pražský tým odehrál většinu zápasů s těsným konečným výsledkem. Z deseti zápasů byly jen tři, které skončily rozdílem větším než deset bodů a konečné výsledky byly skoro ve všech případech překvapivé. Například jen tříbodová výhra nad Hradcem Králové a vzápětí pouze dvoubodová prohra se Svitavami, dvoubodová prohra v Prostějově čí tříbodová prohra v Děčíně. Pak najednou mínus deset bodů doma s Ostravou. Ovšem v posledních třech ligových kolech je to jedno překvapení za druhým. Výhra v Pardubicích (68:63), v Opavě (74:63) a doma s Kolínem (87:65), s tím Kolínem, který včera přehrál doma Pardubice. I to jen ukazuje, že je potřeba se na zápas soustředit.

 

Teď se ještě podívejme, co bude zítra žáky nymburských škol čekat. Žáci se budou pomalu scházet od deváté hodiny a z logistického hlediska nebude vůbec snadné více než tisícihlavý dav vpustit do haly. Na úvod bude připravený moderátor utkání a DJ v jedné osobě Aleš Matoušek, který se bude snažit žáky připravit na zápas, aby byli co nejvíce vtaženi do hry. I komentář během zápasu, který obstará opět Martin Nedbal, bude trochu odlišný a bude se snažit objasnit některá pravidla basketbalu a bude i trochu vysvětlovat, proč se přerušila hra, co odpískal rozhodčí. Úvodní rozskok provede staronový starosta města Tomáš Mach, který je partonem utkání. O dvou krátkých přestávkách mezi čtvrtinami nastoupí na palubovku několik mladých hráčů Akademie, aby ukázali něco ze svých dovedností. V poločase mezi sebou budou soutěžit zástupci všech tří nejhojněji zastoupených škol o drobné ceny, které věnuje klub a Mirákulum. Už během prvního poločasu bude starosta města hodnotit transparenty jednotlivých tříd a ke konci poločasové přestávky vyhlásí z každé školy jednu vítěznou třídu. Ta pak obdrží od hlavního partnera Mirákulum Milovice volnou vstupenku pro celou svou třídu do zábavního parku.

 

Během následujícího týdne ještě proběhne na facebooku našeho klubu soutěž o nejvtipnější transparent nebo spíše o ten, který získá nejvíce lajků. I zde bude třída později odměněna.

 

Pokud se vše povede spočítat během prvního poločasu zápasu, a my věříme že ano, vyhlásí během přestávky po třetí čtvrtině zástupce Agentury Dobrý den z Pelhřimova, jaký bude věkový průměr diváků a ten se pak zapíše do České knihy kuriozit a rekordů. Součástí zápasového programu bude také volná vstupenka do Muzea kuriozit v Pelhřimově od našeho partnera Agentury Dobrý den.

 

Na konci utkání budou mít děti možnost si nechat podepsat hráče obou týmů a před zápasem, po něm i v jeho průběhu, bude otevřený stánek Fanshopu, kde si budou moci děti zakoupit drobné upomínkové předměty. Mimo jiné fotografie všech nymburských hráčů, mimo jiné i šesti reprezentantů, kteří si vybojovali postup na MS 2019 do Číny.

 

Svou účast přislíbil Český rozhlas Radiožurnál, Česká tisková kancelář, zástupci místních médií a svůj štáb by měla poslat i Česká televize, která natočí příspěvek do pořadu Basketmánie.

 

Věříme, že všichni, kteří chtěli přijít na zápas s USK večer, pochopí, že jsme zápas posunuli v čase, aby se mohl dostat pod kůži i těm divákům, kteří by na něj možná zatím těžko hledali cestu.  

 
vloženo: 21.11.2018 20:39 / přečteno: 5367x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.