POSLEDNÍ LETOŠNÍ DOMÁCÍ ZÁPAS

POSLEDNÍ LETOŠNÍ DOMÁCÍ ZÁPAS

V sobotu odehrajeme na domácí palubovce poslední letošní ligové utkání. V derby nám bude soupeřem Geosan Kolín. Součástí zápasu bude odhalení loga k 90 rokům nymburského basketbalu.

Zítra to bude mít na utkání nejblíže hostující trenér. Ze svého domova musí Pavel Beneš ujet zhruba kilometr do naší haly. Bude to 48. vzájemný zápas mezi oběma družstvy. Ten poslední „tréninkový“, který se hrál na tři čtvrtiny během reprezentační přestávky a proto do celkových statistik z těchto důvodů není a nebude započítám, vyhrál Kolín. Ale dělat z tohoto nějaké závěry mohou jen fanoušci Kolína.


Jinak poslední regulérní zápas vyhrál náš soupeř pátého května 2012 v semifinále play-off na kolínské palubovce. Na toto jediné vítězství Medvědů (i když tak si v té době ještě neříkali) bylo potřeba 45 minut čistého času. Pamatuje si na něj z našich současných hráčů Petr Benda (konečně co tento hráč v našem týmu nepamatuje?!) tehdy autor 20 bodů a Pavel Pumprla 12 bodů. Na straně Kolína hrál David Machač (pro něj platí něco podobného jako pro Petra). Nejlepšími střelci kolínského výběru byli Field a Barnes (24+19 bodů).


Americké akvizice Thompson, Waltron a Purifoy patří i v tomto výběru k hlavním tahounům. Na svědomí mají více než polovinu nastřílených bodů a do jejich trojbloku se 203 body vklínil jen reprezentant Šafarčík, mimo jiné i účastník letošního All Star Game. Petr Šafarčík je také nejvytěžovanějším hráčem výběru Pavla Beneše. Na palubovce tráví více než 31 minut. Dalšími nejčastěji hrajícími hráči jsou kromě Thompsona (30,5 min), Waltrona (30,2 min) a Purifoye (24,2 min), David Machač (28,0) a Adam Číž (25,7). Ostatní hráči už nedosahují ani dvaceti minut na utkání.


V rámci tohoto posledního letošního domácího utkání dojde ke slavnostnímu odhalení loga 90-let nymburského basketbalu. Za šňůrky bude tentokrát tahat prezident klubu Jiří Podpěra. Představíme také rámcový program akcí k tomuto kulatému výročí v příštím kalendářním roce. Ve fanshopu bude v prodeji nový kalendář na rok 2019 s fotografiemi všech týmů Basketbalové akademie a také nejaktuálnější týmový plakát se všemi novými posilami. Každý z těchto plakátů bude možné zakoupit po zahájení zápasu za 40 českých korun. Pokud by si někdo přál poslat plakát na dobírku domů, i toto je možné. Cena za poštovní služby je 100,- Kč a objednávat je lze prostřednictvím e-mailu office@basket-nymburk.cz. O poločase bude čekat na děti, které se zúčastnily dětského dne, soutěž o drobné ceny a do soutěže pro dva dospělé jsme vložili dvě vstupenky na All Stars Game, která se uskuteční 30.12.2018 na Královce (www.utkanihvezd.cz). 

 
vloženo: 14.12.2018 10:21 / přečteno: 6052x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.