POSLEDNÍ LETOŠNÍ ZÁPAS V BCL

POSLEDNÍ LETOŠNÍ ZÁPAS V BCL

V úterý brzy ráno odletěl náš tým do Athén. Nikoliv však nasát předvánoční atmosféru v hlavním městě Řecka, ale odehrát poslední utkání tohoto roku v Basketball Champions League.

Na halu místního klubu AEK máme z minulé sezony dobré vzpomínky. V prvním zápase play-off jsme zde dokázali zvítězit o deset bodů 98:88. Je to také naše jediné vítězství nad tímto týmem. Obecně proti řeckým týmům se nám docela daří. Odehráli jsme proti nim celkem 15 zápasů a deset z nich skončilo naší výhrou. V Athénách jsme už hráli na třech různých palubovkách - proti Maroussi, Panellinios a AEK, další zápasy jsme pak odehráli v Soluni proti Arisu.

 

Vloni trochu nečekaný vítěz Řeckého poháru AEK Athény se ve velkém finále BCL stal mistrem Mistrů, když porazil AS Monako 100:94. Podle dosavadních výsledků se zdá, že i letos má myšlenky jen na nejvyšší příčky. Naši skupinu C vede, když si v minulém kole poradil i na palubovce Jeruzaléma s domácími 83:70. Na druhou stranu je potřeba připomenout, že první zápas letošního ročníku skončil v Praze 93:94 po druhém prodloužení a naše šance tedy nejsou nulové.

 

„Nemůžeme jet do Athén s poraženeckou náladou. Máme tým, který dokáže podávat výborné výkony, a já věřím, že tomu nebude jinak ani v Řecku. Každý tým je k poražení a výhra na této palubovce by nám určitě hodně pomohla. Musíme začít od kvalitní obrany,“ řekl těsně před odletem Petr Benda.

 

Silnější zbraní AEK je obrana. V počtu obdržených bodů jsou Athény 5. nejlepším týmem s průměrem 75,4 bodů na zápas, v útoku jsou až na 16.místě s průměrem 81,1 bodů na zápas. Naše útočná aktivita nás posunula na 24. místo (77,0 bodů na zápas), v obraně jsme také 24. týmem BCL s průměrem 83,9 bodů. Oba dva soupeři patří k předním týmům v doskakování. Náš celek je druhý (41,6 doskoků na zápas), Athény jsou čtvrté (39,6).

 

AEK Athény jsou v domácí lize na 4.místě, když v desíti zápasech prohráli na palubovce Peristeri (aktuálně třetí tým) a Promitheas (aktuálně pátý tým). Nehráli však ani s jedním ze dvou lídrů Panathinaikos a Olympiakos, kteří jsou na prvních dvou místech řecké ligy.

 

Do sestavy AEK se vrátil Howard Sant-Roos, který v prvních dvou kolech absentoval kvůli zranění, a tak si svou premiéru proti našemu družstvu schoval až na předvánoční čas. Aktuálně je Howie nejvytěžovanějším hráčem AEK, jediný se přehoupl přes třicet minut na zápas. Je třetím nejužitečnějším hráčem svého týmu především svou komplexností. V počtu nastřílených bodů je až šestý, na doskoku sedmý. Střelcům AEK vládne Hunter, který je i vládcem podkošového prostoru. Ve střelbě i na doskoku je čtvrtým nejlepším hráčem celé Ligy mistrů. Jeho užitečnost 20,1 val.bodů na zápas ho posouvá bezpečně na první místo v týmu a čtvrté v BCL. Jedním z cílů musí být zastavení Huntera tak, jak se nám to povedlo například v zápase na Královce, tam skončil na pěti bodech.

 

Utkání v Athénách začíná v 18:30 našeho času a sledovat ho můžete na O2TV případně na http://www.livebasketball.tv, kde si lze za drobný obnos koupit měsíční licenci na sledování všech zápasů BCL.       

 
vloženo: 19.12.2018 06:18 / přečteno: 5368x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.