KDY POSTOUPÍME A KDY NE

KDY POSTOUPÍME A KDY NE

Naši basketbalisté se vydali v této sezoně naposledy k zápasu Ligy mistrů, aby v Bambergu bojovali o místo mezi šestnácti týmy, které budou pokračovat v poháru FIBA Europe Cup.

Jaké jsou možnosti, které nás do play-off posunou? Ač se to zdá nepravděpodobné, je jich více než si myslíte. Šanci se umístit na pátém nebo šestém místě mají všechny čtyři týmy za postupovou čtyřkou: Dijon, Lietkabelis, Nymburk i Fuenlabrada, přičemž nejhorší výchozí pozici má Fuenlabrada.

 
Program zápasů čtyř dotčených týmů je následující:

Dijon - Jeruzalém | Fuenlabrada - Lietkabelis | Bamberg - Nymburk   

 

Vzhledem k tomu, že se utkají španělský a litevský tým spolu, je celkem k dispozici 8 variant možných výsledků a v pěti, ano opravdu v pěti, z nich můžeme uspět. Stejně jako můžeme postoupit v případě prohry v Bambergu, tak ovšem nemusíme postoupit v případě výhry v Bambergu. Tato poslední varianta by nastala, pokud by vyhrál Dijon i Lietkabelis, pak nám ublíží negativní bilance s Dijonem i Lietkabelisem.

 
Postup nám zajišťuje:

  • naše výhra nad Bambergem, výhra Dijonu a prohra Lietkabelisu (v tom případě máme v tabulce společně s Dijonem 5-9, ostatní 4-10)

  • naše prohra s Bambergem, výhra Dijonu a prohra Lietkabelisu (v tom případě má Dijon 5-9 a Lietkabelis, Nymburk a Fuenlabrada 4-10. V minitabulce těchto tří týmů však máme 3 výhry, Lietkabelis jen dvě a Fuenlabrada jednu)

  • naše výhra nad Bambergem, prohra Dijonu, výhra Lietkabelisu (v tom případě máme společně s Lietkabelisem 5-9, Dijon 4-10 a Fuenlabrada 3-11)

  • naše výhra nad Bambergem, prohra Dijonu i Lietkabelisu (pak máme bilanci 5-9, ostatní 4-10)

  • varianta s podmínkou a hodně divokou: naše prohra s Bambergem, prohra Dijonu i Lietkabelisu (v tom případě mají všechny týmy 4-10 a v tabulce čtyř má Dijon 10 bodů a skóre +26, Nymburk 9 bodů a skóre -8, Lietkabelis 9 bodů a skóre - bez posledního zápasu +23, Fuenlabrada 8 bodů a skóre -41. Tedy pokud by Fuenlabrada vyhrála o více než 31, měli bychom skóre lepší než Lietkabelis.   

 

„Jestli zápas nezvládneme, budeme tři měsíce dohrávat jenom českou ligu, což se asi nikomu nechce,“ řekl Vojta Hruban před odjezdem do Německa. Krátký rozhovor najdete zítra dopoledne na našich stránkách.


 
vloženo: 06.02.2019 01:10 / přečteno: 5124x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.