K AKTUÁLNÍMU TÉMATU

K AKTUÁLNÍMU TÉMATU

Na serveru nbl.cz se tématu věnovali dál a oslovili jednak druhou stranu pana Milana Dvořáka z Nového Jičína a také pana Milana Šedivého - supervizora rozhodčích Mattoni NBL. Jejich názory si můžete přečíst jednak na stránkách www.nbl.cz nebo na našich stránkách.  

Supervizor Šedivý: Připravím hodnocení pro ALK
12.01. 07:16:34
K Milanovi Šedivému se obrací zraky basketbalové veřejnosti v souvislosti s protestem Nymburka proti výkonu rozhodčích při utkání v Novém Jičíně. Svazový supervizor už utkání studoval, ale čeká ještě na další poklady. "Po nich připravím detailní vyhodnocení výkonu rozhodčích," říká v rozhovoru. 

Milane, viděl jste utkání Nový Jičín - Nymburk?
Živě ne, byl jsem přítomen utkání Poděbrady – USK Praha. Pochopitelně jsem ale viděl zápas ze záznamu na České televizi a také na internetu na tvcom.cz.

Jak se vám výkon kritizovaných rozhodčích líbil?
Zatím se k tomu nebudu nijak vyjadřovat. V této chvíli teprve dávám dohromady vyhodnocení výkonu rozhodčích. Až jej dokončím, pošlu to Asociaci ligových klubů, aby s tím mohla dále pracovat. Žádné konkrétní závěry jsem ještě stejně nevyvodil, čekám na další podklady.
Jaké podklady máte na mysli?
Požádal jsem ještě o videozáznam oddíl Nového Jičína. Pro posouzení celkové kvality vedení utkání jsou tři různé pohledy – tedy kamery ČT, tvcom a video domácích – důležité. Teprve potom své hodnocení dokončím a odešlu. Víc se k tomu opravdu zatím nechci vyjadřovat.
Měl jste v první polovině MNBL více takovýchto podnětů?
Letos toho mnoho nebylo. Spíše jsem připravoval oddílům odborný pohled na některé situace. Kluby se na mě občas obrátí s tím, abych jim pomohl objektivně zhodnotit řízení utkání. Jednalo se řádově o nějakých pět až šest případů.

Novojičínští nebudou kroky Nymburka komentovat
12.01. 13:12:12 "Nymburští mají právo na svůj názor i na protest a my toto respektuje," říká o protestu nymburského vedení tiskový mluvčí Mlékárny Miltra Nový Jičín Milan Dvořák. V rozhovoru se znovu omluvil za chování některých diváků při utkání a zdůraznil, že jejich reakce byla neadekvátní. 
"Podle našeho názoru zápas nijak nevybočil z ligového rámce, nic mimořádného se v utkání nestalo," říká k průběhu duelu Nový Jičín - Nymburk Milan Dvořák.
"Na druhou stranu, Nymburk má právo na svůj názor. A jestliže vznesli protest, je to jejich věc. My to respektujeme, ale vyjadřovat se k tomu více nebudeme," vysvětluje Dvořák s tím, že: "My jsme také x-krát měli pocit křivdy, ale nikdy jsme to tímto způsobem neřešili."
V Nymburské reakci se ale hovoří i o nepřátelském prostředí v Novém Jičíně. "Hned na tiskové konferenci jsem se za chování některých našich fanoušků omluvil," připomíná Dvořák.
"Ale zároveň bych rád řekl, že my žádné ultras nemáme! Máme organizovaný fanklub, se kterým jsme se po utkání sešli a máme připraveno další setkání. Chceme, aby se podobné věci příště neopakovaly. A s několika křiklouny si rychle poradíme. Určitě ale v Novém Jičíně nikomu nehrozí napadení či lynč."
Původ negativních projevů vůči soupeři si Dvořák neumí vysvětlit. "Já jsem žádnou příčinu z lavičky Nymburka neviděl, ale sledoval jsem pochopitelně především zápas. Zřejmě tam nějaký podnět byl, ale to naše fanoušky v žádném případě neomlouvá a promluvíme s nimi o tom," uzavřel rozhovor Dvořák.

Další zprávy z basketbalového dění v Mattoni NBL najdete vždy na stránkách www.nbl.cz   

 
vloženo: 12.01.2010 15:19 / přečteno: 11496x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.