GIORGIOS LYŽOVAT UMÍ, ALE .....

GIORGIOS LYŽOVAT UMÍ, ALE .....

Giorgios je dnes v Čechách právě týden, a tak mnoho zkušeností zatím nenasbíral. V lize dostal možnost nastoupit ve dvou zápasech, ale proti týmům, které nemohou prověřit jeho schopnosti. Na palubovce strávil v každém zápase skoro dvacet minut, ukázal solidní střelecké dovednosti z perimetru (trojky 8/4) a z čáry trestných hodů (6/6). z kratší vzdálenosti se zatím hledá a také na doskoku zatím není tolik vidět.    

V zápase je vidět, že mu snaha nechybí, ale vzájemná souhra s týmem má ještě hodně nedostatků. Je vidět, že si teprve zažívá útočné i obranné kombinace. Také u jeho spoluhráčů je vidět, že na něho ještě nejsou zvyklí, protože míč do držení nedostává tak často. 

Po utkání s Kolínem řekl o Giorgiosovi Muli Katzurin: 
Georgiův příchod není jednoduchý jak pro něj, tak pro celý tým. Jsme v druhé půlce sezóny a blíží se její důležité vrcholy. Pro tým i pro hráče to znamená adaptovat nový systém a to není jednoduché. George je vynikající střelec, je chytrý a rozumí hře. A hlavně chce a snaží se ze sebe dostat jen to nejlepší. Chce se pořád zlepšovat a říkal jsem mu, že musí být trpělivý. Myslím, že nám může pomoci v play off. 

Několik otázek jsme položili i samotnému hráči
Tsiaras
Jaký je tvůj dojem z české ligy?

První zápas jsem odehrál ve středu, druhý dnes. Když jsem přicházel do Nymburka, tak jsem toho o zdejší lize moc nevěděl. No, dá se říci že nic. Vím, že Vyšehrad je nejslabší celek a Kolín je až v druhé polovině tabulky, takže je jasné, že těžší zápasy se silnějšími ligovými soupeři teprve přijdou. Zatím jsem se snažil zapadnout do týmu a pochopit jeho filozofii jak od hráčů tak od kouče. Snažím se toho co nejvíce pochytit hlavně v obraně, protože na ní je tým zaměřený a pochopitelně potom věci z útoku. Doufám, že na úterní zápas s Gran Canarií již budu dobře připraven. 

Co máš raději? Obranu nebo útok? Trenér Katzurin je koučem, který preferuje obranu.

Ano, ale já bych to nerozděloval jako ty. Čistě na defenzívu nebo ofenzívu. Hrajeme basketbal a při něm se musí zvládat obojí. V žádném týmu není půlka hráčů obranářů a druhá čistě střelců. Pochopitelně vím, že náš kouč je zaměřen na obranu a já vím, že z dobré obrany vychází dobrý útok a to potvrzuje, co jsem říkal. Vyváženost obou činností je důležitá a já v tuto chvíli musím více makat na obraně.

Jak dlouho ti podle tebe bude trvat sehrání se s týmem?

Pro mě je tady všechno nové, nová země, nový tým, nová liga, nový kouč... Nechci říci žádný termín, jestli mi to bude trvat týden nebo dva. Zodpovědně mohu jenom prohlásit, že udělám všechno pro to, aby to bylo co nejdříve a mohu slíbit, že budu makat jak nejtvrději umím. 

Myslíš, že ti pomůže hrát z počátku proti slabším týmům?

Pochopitelně, že každý hraje raději proti silnějším soupeřům, protože pak se teprve ukáže co ve vás je. To se mi třeba líbilo na řecké lize, týmy tam jsou mnohem vyrovnanější. Jestli mi tady pomůže to, že začínám proti slabším týmům ukáže pouze čas, až budeme hrát proti těm silnějším. 

Nebyl si dnes trochu nervózní? Tvůj první zápas před domácím publikem?

Otevřeně přiznám, že ano. Právě z toho důvodu, který říkáš. Poprvé se ukážu před domácími fanoušky. Opravdu jsem byl ze začátku docela vystresovaný, ale musím říci, že mám skvělé spoluhráče, kteří mě docela uklidnili a v druhém poločase jsem se už cítil mnohem lépe. 

S kým ses nejvíce v týmu skamarádil?
tsiaras

Nemohu říct jednoho, všichni jsou tady strašně fajn a snaží se mi pomáhat! Možná se trochu více bavím s Arthurem, ale to je dané tím, že se známe z dob jeho působení v Řecku, hráli jsme ve stejném městě, ale za jiný klub.

V Čechách si teprve týden. Měl si čas již něco poznat?

Za těch pár dní co jsem tady zatím nebylo moc času, Sám sobě jsem si ale slíbil, že se toho o Čechách chci dozvědět co nejvíce. Takže jakmile bude volný den, tak se vrhnu na poznávání. Začnu asi jako každý cizinec Prahou.

Jak se ti líbí místní počasí? Co sníh?

Jo, je to pěkné... Když v Řecku sněží dva dny, tak je to vrchol. Tady je sníh všude kolem a prý už pěkně dlouho. Pochopitelně vzhledem k tomu odkud jsem , tak preferuji teplo a sluníčko, ale sníh mi nevadí.

Vzhledem k tomu odkud si: Umíš lyžovat?
Jasně! Na vodních lyžích!
 
vloženo: 21.02.2010 13:29 / přečteno: 11394x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.