FUTURE STARS VYHRÁLO SEMIFINÁLE

FUTURE STARS VYHRÁLO SEMIFINÁLE

Hráči Future stars se na Londýnském turnaji probojovali do semifinále. V něm bojovali proti Maccabi Teddy Tel Aviv. V pátek v dopoledním zápase nejprve podlehli Olimpiji Ljubljana 66:71, ale ve večerním porazili Gran Canarii 76:75. To je vyneslo do semifinále proti vítězi druhé skupiny. 

Třetí hrací den gradoval finálovými zápasy. To hlavní – semifinálová utkání se odehrála hned dopoledne, aby vítězové odpoledne bojovali ve finále o vstupenku do Paříže. Hned v prvním semifinále se představili junioři USK FS, kteří nastoupili proti izraelskému velkoklubu Maccabi Tel Aviv. Po velmi dramatickém průběhu plném zvratů si nakonec vybojovali postup do velkého finále.

MACCABI TEDDY TEL AVIV (Izrael) - USK FUTURE STARS PRAGUE  66:76  (16:10, 12:25, 21:8, 17:33)

Body: Kyzlink 16, Balvín 13, Morávek a Mareš 11, Šotnar 10, Hartman 6, Feštr 5, Stariat 3

Užitečnost: Kyzlink 19, Šotnar 14, Balvín 10, Morávek, Hartman a Mareš 7, Stariat a Feštr 6,

Doskoky: Morávek 11, Balvín 10, Stariat 5, Mareš a Hartman 4, Kyzlink a Šotnar 3

            První semifinále začalo již v 9.30 a oba týmy tak čekal souboj nejen s protivníkem, ale především se svými fyzickými a mentální silami. Každým utkáním roste náročnost a zatížení hráčů. To se projevilo i v opatrném začátku. Hráči FS nedokázali využít několik slibných střeleckých příležitostí a toho využil soupeř, který převzal útočnou režii do svých rukou. Přeci jen hráči Maccabi působili klidněji a zkušeněji. O tom svědčí pouhých 10 bodů FS v první čtvrtině. Nad vodou je tak držela jako již několikrát pevná obrana. Ve druhé čtvrtině přeci jen zahodili respekt a bez ostychu zrychlovali tempo hry, hlavně přechod do protiútoku. Při pokračování důrazné obrany dokázali do poločasu bod po bodu přelévat skóre na svoji stranu a bezradně hrající Maccabi vstřelil pouze 12 bodů ve druhé čtvrtině. Naopak 25 bodů FS obrátilo vedení na stranu pražanů, kteří v poločase vedli o sedm bodů. Třetí čtvrtina přinesla obranný uragán ze strany Maccabi, který výrazně přitvrdil, zcela odřízl USK od útočné hry a obrátil vývoj utkání. USK ztrácelo 9 bodů. V této složité a bezradné situaci se však junioři ocitli již několikrát. Nezbývalo než vsadit na důraznou obranu, eliminovat ztráty a bod po bodu trpělivě snižovat náskok. To se podařilo. Naopak zase Maccabi se v útoku dostalo do bezradných situací, které hráči FS kontrolovali výborným obranným doskokem. Postupně se tak USK dostal do několika bodového vedení. Tentokrát však již další zvrat nepřišel a kompaktní týmová obrana udržela soupeře pod kontrolou a i přes závěrečný tlak si hráči FS pohlídali kontrolu nad utkáním. Závěr byl již bojem vyčerpaným týmů, hráči dohrávali z posledních sil a zde se projevila vnitřní síla a velká vůle po vítězství USK především v obranné fázi a na doskocích po oběma koši. Postup do finále tak byl výsledkem basketbalové kvality podpořené fyzickým nasazením, obrovskou vůlí po vítězství a vnitřní silou týmu. 

 
Komentáře:
Trenér Petra Jachana:

„Opět utkání plné zvratů. Začátek byl opatrný z obou stran. Vytvořili jsme si několika bodové vedení díky dobré obraně, ale soupeř vytáhl agresivní obranu a my začali dělat chyby, znejistili jsme a soupeř šel přes nás do náskoku devíti bodů. Dokázali rozbít naši útočnou hru. Skutečně jsme si museli hrábnout na dno svých sil. Hráči byli nervózní, podráždění, ale po time outu jsme znova nastartovali týmovou obranu a trochu nám pomohli i proměněné střely. V závěru vyhrála týmová vůle po vítězství pojištěná dobrým obraným doskokem.“

 
2. semifinále: Barking Academy – Union Olimpija 70:76
 
vloženo: 20.02.2010 11:08 / aktualizováno: 20.02.2010 16:11 / přečteno: 12775x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.