DNES SE ROZHODNE

DNES SE ROZHODNE

Dnes od 18:00 hodin v liberecké Tipsport Areně se rozhodne, zda do druhého kola kvalifikace o Euroligu postoupíme my nebo náš soupeř. Belgický mistr Spirou Charleroi má k dobru 11 bodů, to ale v moderním basketbalu není žádný výrazný náskok. 

Jednoho z tahounů minulého zápasu Pavla Pumprly jsme se zeptali na několik otázek:  

S jakým předsevzetím jdete do druhého kola kvalifikace?

To je jednoduché – vyhrát o dvanáct a více bodů. Soupeře po první zápase známe a víme, co od něj čekat.

Co je potřeba zlepšit?

Musíme k zápasu přistoupil agresivněji a musíme získal všechny balóny, které se pohybují v „pásmu nikoho“.

V prvním zápase jsme měli slabou úspěšnost střelby. Co se změnilo?

V Belgii jsme měli hodně otevřených střel po výborné spolupráci celého týmu, ale my jsme se netrefovali. Přitom máme hodně kvalitních střelců. Máme hodně kvalitních střelců Věřím, že teorie velkých čísel bude fungovat a úspěšnost se otočí v náš prospěch.

Druhá bolavá pata byl doskok. Co s tím udělat?

Prohra na doskoku byla dána tím, že jsme hráli v určitých částech zápasu v menší sestavě než naši soupeři. V pátek se musíme více o volné míče poprat a ukázat větší vůli po doskoku.

Na druhou stranu jsme podstatně méně chybovali a měli jsme méně ztracených míčů….

Je to tak. V zápasech, kde padá méně bodů, je každý balón velice důležitý. Když nám chybí centimetry, musíme být aktivnější a snažit se získat na soupeři míče. Pokud budeme mít častěji míč, máme větší šanci dát body a o tom basket je.

Na koho z hráčů soupeře si budete muset dát největší pozor?

Největší problémy nám dělali dva malí hráči Gomis s Malletem, kteří se prosazovali i hodně bodově. O nich vychází celá jejich hra a pokud se lépe pohlídají, promítne se to do výsledku.

Je 11 bodů nepřekonatelný rozdíl?

Není. Už v Belgii jsme dokázali, že deset bodů dá smazat během pěti minut a my na to budeme mít čtyřicet. Musíme si celý zápas ohlídat už od začátku, abychom nemuseli hned na konci nic dotahovat, tam jak v Belgii. 

POZOR. Pokud postoupíme do druhého kola, hraje se zápas, pravděpodobně s Kazaní, se hraje v úterý 28.září opět v Liberci a vstupenky zůstávají v platnosti!!


O názory  před utkáním jsme požádali i trenéra Ronena Ginzburga  

Jaká jsou Vaše očekávání?

Především doufáme, že budou všichni připraveni nastoupit k zápasu. Ještě si totiž nejsme jistí startem Tre Simmomnse a Aleše Chána. Ať to s nimi dopadne jakkoliv, uděláme vše pro naše vítězství.

Co bychom měli a naopak neměli zopakovat z úterního zápasu?

Především musíme dostat pod kontrolu obranou část hry a zastavit jejich rychlé protiútoky. V úterý jsme od belgičanů takto inkasovali odhadem 25-30 bodů. Víme to o nich, je to jejich silná stránka. Je dobré připomenout, že k tomu dostávají šanci nejen naší obranou, ale i útokem, respektive výběrem střel.

Bude nějak upravená strategie s ohledem na to, že musíme vyhrát o 12 bodů, abychom postoupili do dalšího kola kvalifikace?

V první řadě musíme vyhrát. Pokud se dostaneme do situace, která nám bude umožňovat výhru, tak potom začnou kalkulace a strategie. Do zápasu musíme jít s tím, že ho chceme vyhrát. Musíme být agresivní od první vteřiny zápasu a musíme ho mít pod kontrolou. Až potom můžeme přemýšlet o bodovém rozdílu.

Nakolik ovlivní tento zápas fakt, že ho hrajeme v Liberci, kde nejsme na arénu zvyklí?

To netuším, uvidíme v pátek večer. Je jasné, že pokud bychom hráli doma, tedy v Nymburce, případně v Pardubicích, tak bychom měli větší jistotu. Nemáme výhodu domácího prostředí, ale s tím se nedá nic dělat, náš business je hrát kdekoliv. Nemůžeme si vybírat.

 
 
 
vloženo: 24.09.2010 01:44 / aktualizováno: 24.09.2010 08:06 / přečteno: 12243x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.