PYRRHOVO VÍTĚZSTVÍ

PYRRHOVO VÍTĚZSTVÍ

Sice jsme v zápase zvítězili 73:71, ale dvoubodové vítězství na postup nestačilo.  

Odvetné utkání bylo po celý zápas vyrovnané, ani jeden z týmů si nevytvořil výrazný náskok. „Bohužel jsme nezískali takový náskok, aby soupeř znervózněl,“ potvrdil vedoucí družstva Vratislav Šístek.  Oproti minulému zápasu jsme se dokázali mírně zlepšit střelecky a výrazně na doskoku. Podařilo se eliminovat jejich podkošového hráče Riddicka. „Taktika byla jasná. V okamžiku, kdy dostane míč, jsme mu měli všemi prostředky zabránit ve skórování a poslat ho na čáru trestných hodů, kde není silný,“ prozradil Radek Nečas taktiku obrany tohoto 208cm vysokého hráče. Nakonec jeho minuty byly menší než v minulém zápase, a tak po dlouhé době jsme měli na hřišti výškovou převahu.

Oproti minulému zápasu jsme se však zhoršili ve ztrátách. Především v první čtvrtině to byl důležitý moment. „Kdyby první čtvrtina skončila o dvacet pro nás, nikdo by se tomu nemohl divit, ale bohužel ztráty nám nedovolily, abychom si vytvořili výraznější náskok,“ podotkl Radek Nečas. Kromě první čtvrtiny jsme soupeři dobrou hrou zabránili, aby vybíhal do rychlých protiútoků. Nepodařilo se však eliminovat, aby se „mrtvé míče“, které se různě odrážely od rukou hráčů, dostaly k našim hráčům. Číhající střelci hostů jako Mallet nebo Gomis pak stříleli v podstatě bez obrany.

Utkání jsme nezačali špatně. Během dvou minut jsme si vytvořili mírný náskok 6:2, ale pak až do 7.minuty jsme nedali ani bod. Soupeř nám sice výrazně neodskočil (6:10), ale přesto jsme to byli my, kteří museli dotahovat. Do konce čtvrtiny se nám podařilo vyrovnat, i když hosté vedli dvě minuty před koncem 15:10. Poslední trojkový pokus Hill neproměnil, a tak se oba týmy rozešly smírně 17:17.

Co se nepovedlo Spirou na konci první desetiminutovky, tím začal druhou čtvrtinu. Mallet trojkou zahájil druhé dějství. Po necelých třech minutách jsme se dostali do vedení. Po Sokolově koši a Pampiho smeči to bylo 30:26. Od té doby se už hosté do vedení nedostali. Náskok však byl pouze mizivý a dosáhl maximální výše pěti bodů v 18.minutě. Nakonec jsme po dvaceti minutách vedli o tři body.

Druhý poločas nezačal pro nás dobře. Spirou je tým, který v přípravných zápasech rozhodoval především ve třetích čtvrtinách. „V šatně jsme o tom mluvili a věděli jsme, že soupeř vždy udeří po změně stran. Pesto se nám nepodařilo jeho střelecké explozi zabránit,“ řekl po utkání Radek Nečas. Hned z prvního útoku Hill trojkou vyrovnal a jeho spoluhráči Wright a Hamilton dílo zkázy dokonali. Místo tří bodů náskoku jsme sedm bodů ztráceli. Až do 27.minuty jsme se snažili náskok zlikvidovat.  Dvanáctým bodem Simmonse jsme srovnali na 52:52. Na trojku Malleta odpověděl Lenzly stejným košem a poslední body třetí čtvrtiny dal Pumprla.

V poslední čtvrtině jsme začali dobře. V prvních třech minutách jsme šli do nejvýraznějšího vedení a nakonec jsme vedení navýšili až na devět bodů. Pět a půl minuty před koncem jsme vedli 67:58 a k umazání manka z prvního zápasu mu v té chvíli chyběly už jen dva body. Hostující trenér se pokusil zklidnit své svěřence oddechovým časem, ale definitivně se Charleroi podařilo zastavit nápor Nymburka až necelou minutu před koncem, kdy proměnil oba trestné hody Gomis a snížil na rozdíl pěti bodů.

„I na tomto utkání bylo vidět, že se jedná o začátek sezony. Největší výpadky byly ve střelbě ze střední vzdálenosti u obou týmů. Je vidět, že hráči ještě nemají ty správné tréninkové dávky.Bylo vidět, že si hosté zkušeně hlídali náskok,“ shrnul zápas Vráťa Šístek.

 
 
 
vloženo: 24.09.2010 20:15 / aktualizováno: 25.09.2010 08:15 / přečteno: 10021x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.