NYMBURK JE VE FINÁLE

NYMBURK JE VE FINÁLE

Basketbalisté Nymburka zvládli s přehledem i svůj druhý zápas letošního FINAL 8 Českého poháru, když v Českých Budějovicích porazili Opavu s Ladislavem Sokolovským v sestavě 95:53. V sobotu si tak proti Prostějovu opět v Jindřichově Hradci zahrají o svou jubilejní desátou pohárovou trofej.

V základní pětce udělal Kestutis Kemzura oproti čtvrtfinále jedinou změnu, když na úvodní rozskok poslal do hry místo Vojtěcha Hrubana Jiřího Welsche. Od začátku bylo znát, že Opava se bude snažit držet se v zápase co nejdéle na dostřel. Nymburk nebyl v úvodu zrovna nejkoncentrovanější a ztrácel poměrně dost míčů. Soupeř toho využíval a po ziscích často skóroval.


Když se ve druhé čtvrtině za Opavu trefil Michal Palát, stáhl ztrátu soupeřů zpět pod dvouciferný rozdíl. Nymburk ale další stažení pracně vybudovaného náskoku nepřipustil a svůj náskok rychle zdvojnásobil. Trojka Martina Gniadeka pak zkorigovala poločasový stav na 49:35.


Třetí čtvrtina pak byla tou částí hry, ve které Nymburk definitivně rozhodl o svém vítězství. I když stále docházelo ke ztrátám, obrana toho Opavě svou zvýšenou agresivitou dovolila o poznání méně. Tým trenéra Petra Czudka dal ve třetí desetiminutovce 12 bodů, Nymburk nastřílel dvojnásobek.


V závěrečné čtvrtině už byla na hráčích Opavy patrná rezignace. Nymburská obrana pro ně byla v některých momentech absolutně neprostupná a tým v červených dresech z toho pochopitelně těžil v útoku, kam se rychle po ziscích míče přemisťoval.


V tu chvíli už bylo jasné, že prvním finalistou se v Jindřichově Hradci stal Prostějov, který porazil Pardubice 86:64. Nymburk za nedlouho složení finálové dvojice doplnil, když naprosto opanoval závěr druhého semifinále. Opavě nepovolil v posledních čtyřech minutách ani koš a bodový rozdíl nakonec navýšil až na dvaačtyřicet bodů.

 
vloženo: 07.02.2014 20:01 / přečteno: 7797x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.