V ČESKÉM POHÁRU MEZI TOP 6

V ČESKÉM POHÁRU MEZI TOP 6

Nymburští hráči B-týmu v zápase 5.kola Českého poháru proti prvoligovému družstvu z Litoměřic ukázali, že v plné sestavě jsou velice silným týmem a severočeského soupeře přejeli rozdílem osmnácti bodů 72:54.

Do Litoměřic záložní tým nejel v roli favorita, protože v rámci první ligy Nymburk prohrál rozdílem třídy. Jenže v zápase Českého poháru se soupisky výrazně proměnily ve prospěch Lvů. Za domácí Litoměřice nemohl nastoupit svitavský Bašta, který v tom kole hrál pohár za Svitavy, chyběl střelec Kubizňák a pivot Miroslav Soukup. Nymburskému týmu zase oproti prvnímu zápasu přibyli pendlové z áčka Kříž a Peterka.


Na nymburských hráčích byla vidět velká touha po vítězství. Od začátku kontrolovali hru a první poločas odehráli bez větších chybiček. Už po čtyřech minutách byl rozdíl devět bodů a po dalších dvou a půl minutách překročil rozdíl desítku. Domácí rozhodně nerezignovali a v prvních minutách druhé čtvrtiny snížili na rozdíl šesti bodů. Byl to však jen krátkodobý zážeh, který hosty nevyhodil z rovnováhy. Poločasové vedení o 16 bodů bylo dobrým základem do druhé půle.


Ve třetí čtvrtině byl náskok hostů stále kolem deseti bodů, který se od 26.minuty podařilo opět navýšit až na 18 bodů. Zásluhu na tom měli především hráči juniorky jako Marek Ivan nebo Patrik Sarna. Na úvod poslední čtvrtiny se po smeči Koláře dostal náskok na 19 bodů, ale domácí jedenácti body v řadě nenechali nikoho na pochybách, že by se chtěli vzdát, ale ani naši hráči si nechtěli dobře rozehraný zápas nechat vzít.


Body: Klimeš 19, Zbroj a Šotnar 10, Dvořáček 5, Kynzl a Žampach 4, Slunéčko 2 – Kříž 21, Svoboda 20, Peterka 12, Ivan 8, Kolář 4, Sarna 3, Dlugoš a Kotásek 2, střelba za 2 body: 45/20:47/26, trojky: 20/3:17/3, TH: 14/5:20/11, doskoky: 35:45, ztráty: 19:17, čtvrtiny: 11:23, 12:16, 16:18, 15:15


Luboš Růžička – trenér týmu Nymburka

Rozhodovala kvalita a zkušenost naší soupisky. V kompletním složení jsme velmi silní. Opanovali jsme prostor na obou stranách hřiště. V některých fázích utkání jsme měli dobrou přechodovou fázi a vytvářeli jsme si velmi dobré střelecké pozice ve vymezeném území nebo vyhozením na perimetr. Myslím, že jsme v tomto utkání byli dobří na obranné polovině. Celý tým pracoval v obraně kompaktně, o čemž svědčí obdržených 54 bodů na venkovní palubovce.


Vítězstvím se nymburští hráči probojovali mezi posledních šest týmů Českého poháru, jako jediný z první ligy. Další los je však velice těžký, soupeřem jim totiž bude aktuálně vedoucí tým Kooperativa NBL Armex Děčín. Utkání se hraje ve středu 27.ledna od 21:00 hodin.


Luboš Růžička k příštímu zápasu

Nebude to vůbec jednoduchý zápas. Jednak proto, že budeme bojovat s jedním z nejlepších týmů mužské nejvyšší soutěže, ale také proto, že v ten den hrají svůj zápas jak junioři U19, tak muži A a naši hráči tedy ten den budou muset zvládnout dvě utkání. Žádali jsme o náhradní den ve čtvrtek, ale Děčín chtěl dodržet řádný termín, proto se hraje až v tak pozdních hodinách. Den zápasu nám sice nehraje do karet, ale jinak můžeme jít do zápasu s absolutně čistou hlavou. My jedeme nad plán a utkání proti Děčínu je pro kluky odměna. Je to super zkušenost, mohou pozorovat a hlavně zažít na vlastní kůži, v jaké rychlosti se hraje nejvyšší soutěž v nejvyšších patrech. Jak Děčín hraje aktivně na útočném doskoku, jak tvrdě se stavějí clony a jak se hraje fyzický basketbal. Uvidíme, zda se tím popasujeme. V utkání si budeme dávat dílčí cíle a uvidíme, na co to dá. I proti Ústí jsme chtěli vyhrát čtvrtinu, po první čtvrtině poločas a když jsme viděli, že je soupeř hratelný, chtěli jsme vyhrát zápas. I ve středu si budeme určovat postupné cíle a uvidíme, kam nás to dovede. 

 
vloženo: 23.01.2016 18:11 / přečteno: 8766x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.