V ČP S OSTRAVOU POČTVRTÉ

V ČP S OSTRAVOU POČTVRTÉ

Na naše hráče čeká v pátek a sobotu dvouzápasový trip na severu Moravy. Nejprve zápas Českého poháru v Ostravě a pak ligové kolo v Opavě.

Odehrát dva zápasy ve dvou dnech asi není pro náš tým nějak extrémně náročné, protože jsme na poměrně rychlý sled zápasů již zvyklí. Navíc ve Final 4 Českého poháru se budou také hrát dva zápasy ve dvou dnech.

 

Do Ostravy se vracíme po krátké době znovu. V lize jsme ve 13. kole domácí hráče tvrdě knokautovali po výsledku 66:130, ale taký zápas se už nemusí opakovat. Vzhledem k systému Českého poháru v této fázi je trochu důležitější i rozdíl ve skóre, protože hraje důležitou roli pro postup do dalšího kola. Připomínáme, že v tomto a příští kole poháru se hraje na dva zápasy a postup zajišťuje lepší součet celkového skóre.

 

S Ostravou jsme se v rámci Českého poháru utkali doposud třikrát. Poprvé to bylo v březnu 2007, kdy jsme NH porazili 81:63 ve finále Poháru, které se hrálo v Olomouci. V zápase jsme náskok zvyšovali poměrně pravidelně v každé čtvrtině. Neproduktivnějším hráčem byl Monty Mack s 28 body, třináct bodů přidal Rado Rančík a dvanáct Láďa Sokolovský. Tento zápas nepamatuje ani jeden z hráčů našeho současného výběru a ani na ostravské straně není žádný pamětník.   

Monty Mack 
++ Monty Mack v Olomouci v utkání proti Ostravě ++

S Ostravou jsme se utkali hned o rok později a opět v rámci závěrečného turnaje Českého poháru. Tentokrát jsme na Ostravu narazili už v semifinále a také v tomto utkání jsme je porazili. Tentokrát rozdílem skoro dvaceti bodů 93:75. I když od tohoto utkání už uplynulo 9 let a 9 měsíců, najdeme dva hráče, kteří už tehdy hájili zájmy svých týmů. Na naší straně je to Petr Benda, který v zápase nastřílel 11 bodů a na straně druhé Petr Bohačík, ten dal o bod více. Zatímco Petr Benda je svému tehdejšímu dresu věrný po celou dobu, Petr Bohačík na sedm let přesídlil do Pardubic.    

 Benda - Bohačík
++ Souboj Petra Bendy a Petra Bohačíka po 9 letech a 9 měsících ++

Také třetí zápas proti Ostravě proběhl v rámci závěrečného turnaje. Tentokrát se hrálo ve formátu FINAL 8 v Turnově a Liberci. V semifinále proti Ostravě jsme rozhodli už v prvním poločase, po kterém jsme vedli 55:31. Konečný výsledek byl 100:67. I přes tuto výraznou porážku nakonec Ostrava v boji o 3. místo porazila Prostějov a brala bronzové medaile. I z tohoto zápasu jsou pamětníci, kteří stále oblékají dres jednoho či druhého týmu. Možná jich ale méně, než by někdo čekal. Na naší straně je to Petr Benda (8 bodů) a Vojta Hruban (15 bodů), na straně Ostravy Michael Medvecký (2 body).

Vojta Hruban

++ Vojta Hruban v semifinále ČP v Liberci 2013 ++

 

Druhý zápas, odveta, je na programu v pondělí 29.ledna od 18:30 v Nymburce. Vítěz postupuje co čtvrtfinále proti Opavě.

 
 
vloženo: 12.01.2018 03:27 / přečteno: 7356x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.