SKVĚLÝ VÝKON PROTI CIBONĚ

SKVĚLÝ VÝKON PROTI CIBONĚ

Nymburští hráči sehráli po všech stránkách vydařené utkání, které korunovali vítězstvím nad legendou chorvatského basketbalu euroligovou Cibonou Zagreb. 


Hosté přijeli bez svého nejlepšího střelce Bogdanoviće, ale jako tým se semknuli a dokázali jeho absenci nahradit vyrovnanou střelbou jiných hráčů. Středočeši hráli na obou stranách hřiště velice dobře. V obraně byli dostatečně agresivní, takže útočná hra Cibony si často po celých 24 vteřin nevěděla pořádně rady. Do rychlých protiútoků se hosté také v podstatě nedostali, protože návrat do obrany byl dostatečně rychlý. V útoku vládla na nymburské straně kolektivní souhra. Sedmnáct asistencí je toho neklamným důkazem naopak na straně Cibony se ve druhém poločase uchyloval Giriček k dlouhému držení míče a díky tomu se pak čas na finální akci rychle krátil.

Utkání bylo v prvním poločase nesmírně vyrovnané. Ani jeden tým si nevytvořil náskok, o kterém by se dalo říct, že by pro vývoj zápasu něco znamenal. Vyrovnané hře odpovídalo i vyrovnané skóre. Po první i druhé čtvrtině se oba týmy rozcházely smírně, když v průběhu dvaceti minut nebyl náskok ani jednoho týmu vyšší než pět bodů.

Do druhého poločasu nastoupili přeci jen o trochu lépe hosté. Po nesportovním faulu Afika Nissima, když nymburský rozehrávač až příliš okatě zatáhl za ruční brzdu při útoku Radoševiće, se hosté dostali do čtyřbového vedení, které podtrhl ještě trojkou Vrbanc. Při oddechovém času trenéra Ginzburga se asi čepovala živá voda. Domácí byli najednou tak nepříjemní v obraně, že se hostům nepodařilo ohrozit koš domácích žádnou otevřenou střelou. Naopak stíhací jízdu zahájil Pavel Pumprla trojkou! a Benda se Simmonsem dovršili proces vyrovnání skóre. Což bylo pokynem pro hostujícího trenéra k time outu. Hra se vyrovnala, ani jeden tým nevedlo o více než tři body. Trojku Simmonsem ve 29.minutě podtrhl o minutu později dvěma body Benda. Nymburk vedl o pět bodů a za začátku poslední čtvrtiny posílil domácí akcie trojkou Sokolovský. Když dal stejný hráč ve 36.minutě svou druhou trojku dostal se Nymburk do dvouciferného vedení. Zmatení hosté vyrobili dvě chyby a domácí je potrestali čtyřmi body. Ve druhém případě si zasmečoval i Mike Lenzly!! I když Cibona ukázala svoje kvality a velkým tlakem stlačila náskok na tři body, na zásadní obrat v zápase to nestačilo. Vítězství je cenné z hlediska kontaktu s vrchní částí Adriatické ligy, ale také dobrou předzvěstí před úterním nesmírně důležitým zápasem proti Galatasaray Istanbul v Eurocupu.


podrobněji k zápasu později

 
 
vloženo: 30.01.2011 21:17 / přečteno: 15815x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.