MIKE ZŮSTÁVÁ I NA TŘETÍ SEZONU

MIKE ZŮSTÁVÁ I NA TŘETÍ SEZONU

Osminásobný mistr České republiky, ČEZ Basketball Nymburk, rozšiřuje své hráčské portfolio o staronovou tvář.

 Je jím Mike Lenzly, americký rozehrávač s britským pasem, který v Nymburce vykročí do své třetí sezóny. Letos třicetiletý rozehrávač přišel do Nymburka v sezóně 2009/2010 z italské druhé ligy. Lenzly se zapsal mezi basketbalovými fanoušky jako velmi dobrý obránce, přesný trojkař a také jako hráč s pevnými nervy a kamennou tváří, na které nedává znát emoce ani v těch nejvypjatějších chvílích zápasu. V minulé sezóně si za průměr 22 minut na zápas připisoval 6,5 bodu a 1,6 asistence. Nastoupil ve všech soutěžích, kterých se Nymburk účastnil, tzn. v Adriatické lize, Eurocupu, Mattoni NBL, Českém poháru a v kvalifikaci o Euroligu. Především v Eurocupu dokazoval svou přesnou mušku zpoza trojkového oblouku, kdy dosáhl úspěšnosti 50% a zapsal se tak na druhé místo nejlepších trojkařů eurocupové sezóny 2010/2011.

„Je to dobrá věc pro kontinuitu našeho týmu a naší práce,“ komentuje Lenzlyho prodloužení smlouvy Neno Ginzburg, trenér Nymburka. „Mike v loňské sezóně a především v play off dokazoval svoje kvality. Známe se za ty dvě sezóny navzájem poměrně dobře, víme kde jsou Mikovi silné i slabé stránky. Přispíval a bude přispívat k našemu úspěchu a za to jsem rád.“

Slova trenéra doplnil také sportovní ředitel Michal Ježdík: "Je to hráč, který zná prostředí, ví do čeho jde a jeho kvality na pozici dva nebo jedna, kde může alternovat, jsou na vysoké úrovni. Mezi jeho největší přednosti patří jednak kontinuita z minulých dvou sezon, za druhé je to combo hráč, který může hrát na pozici dva nebo jedna a za další je to hráč, který zvládá dobře hru na obou stranách hřiště, tedy na obranné i útočné polovině. Také je vždy výhodou mít v týmu levorukého hráče. V neposlední řadě má Mike výborný přístup k týmu a je nekonfliktním typem hráče."  

Nedalo nám, abychom se nezeptali FanClubu. Za všechny odpovídá Petr Šmíd - mluvčí klubu: "Myslím, že je dobře, že Mike v Nymburce zůstává, protože je s týmem za dva roky sehraný. Není to žádný nákup zajíce v pytli. Lépe vyzkoušený hráč než tápat. Mike je výborný obránce, jen by se mohl častěji usmát. Jeho poker face (pokerová tvář) je pro fanoušky jako červená barva pro býka (smích). Jinak jsme samozřejmě rádi, že zůstává a už se na něho těšíme."

 

 
vloženo: 29.07.2011 19:08 / aktualizováno: 30.07.2011 09:35 / přečteno: 10107x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.