SOUSTŘEDIT SE JEN NA SEBE

SOUSTŘEDIT SE JEN NA SEBE

to je podle asistenta trenéra Orena Amiela jedna z možností, jak nepodlehnout tlaku tak slavného týmu jakým CSKA Moskva určitě je.   

Jaké pocity máte z příjezdu do haly jednoho z nejlepších evropských klubů CSKA Moskva?

Je to perfektní pocit. CSKA je jeden ze tří nejlepších týmů Evropy. Pocit „návštěvy“ je umocněný tím, že proti tomuto velkoklubu budeme hrát vůbec první oficiální zápas. Já osobně a všichni ostatní v klubu jsme hrdi, že můžeme nastoupit proti týmu s takovou tradicí a sílou. Na druhou stranu si pochopitelně uvědomujeme náročnost zápasu a je nám jasné, že každou chybu bude soupeř bez milosti trestat.

Lišila se příprava proti CSKA od přípravy proti jiným týmům?

Nelišila. Pokud budu mluvit upřímně, ani nebyl čas udělat něco jinak. Po zápase v Petrohradě jsme se přesunuli na úterní zápas do Kolína a teď už jsme zase v Moskvě. Času je opravdu málo na nějaké speciální přípravy. Není to jen časový rozměr přípravy. Pokud hrajete proti tak zkušeným hráčům, jako má CSKA na soupisce, jen těžko je můžete překvapit něčím, co za svou bohatou kariéru ještě neviděli. Z toho plyne jedna zásadní věc. Nejdůležitější je koncentrovat se na vlastní výkon, na svou hru a neohlížet se na nic jiného.

CSKA je tým plný hvězd, jejichž platy jsou kolikrát stejné jako rozpočet celého našeho klubu. Cítíte na vašich hráčích vyšší stupeň nervozity?

Odpověď na tuto otázku budu znát až po čtvrtečním zápase. Neřekl bych, že by byli hráči nervózní více než před jinými zápasy, máme také hodně zkušených hráčů, kteří už toho v basketbalu hodně zažili. Nicméně pro každého hráče je výzvou utkat se s takovými individualitami.

Tým CSKA je jedna individualita za druhou. Je herní projev jiný oproti jiným týmům, které tolik hvězd nemají?

Nedá se obecně říct, že týmy s mnoha hvězdami nemohou hrát kolektivně. Podle záznamů ze zápasů CSKA, které jsem měl možnost při přípravě vidět, bylo patrné, že všechny hvězdy dokáží projevit týmového ducha, že táhnou za jeden provaz a to se mi moc libí. Předností týmu CSKA jsou individuality, které však hrají kolektivně.   

Co je klíčem k úspěchu v zápase?

My se musíme zcela oprostit od myšlenek, kdo proti nám stojí. Musíme se soustředit pouze a jen na sebe a svůj výkon. Není možné se soustředit na dva nebo tři hráče soupeře. Lavička domácích je tak obrovsky vyrovnaná a neskutečně silná, že akutní nebezpečí číhá v každém hráči našeho soupeře. Proto je naší jedinou možností hrát výborně jako tým. Z basketbalových činností budou hrát největší roli doskoky. Odražené míče musíme mít pod kontrolou, nemůžeme dávat domácím v útoku více než jednu šanci na skórování.

 
 
 
vloženo: 20.10.2011 01:34 / přečteno: 11093x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.