NAŠLAPANÝ PROGRAM

NAŠLAPANÝ PROGRAM

Měsíc říjen je první zkouškou odolnosti našich hráčů a realizačního týmu. V jedenatřiceti dnech je čeká 12 zápasů a pouze dva celé dny volna.

Hrát ve třech soutěžích na plný úvazek není jen o velkém množství zápasů, ale také o organizaci přesunů, ubytování, tréninků a kompletního servisu kolem hráčů. Realizační tým musí sestavit časové harmonogramy tak, aby, v daných finančních mantinelech, hráči strávili co nejméně času cestou a posedáváním na letištích. 


Za realizační tým odpovídá generální manažer Rudolf Šimeček, který o těchto otázkách ví nejvíce.

Co je pro vás, z hlediska zajištění sezony, nejkomplikovanější?

Úplně nejtěžší je všechno sladit. To znamená cestování, zajištění veškerého servisu pro hráče od stravování přes regeneraci až po tréninkové jednotky před zápasy.

Jak velkou komplikaci přináší třeba zpoždění letadla?

Vždy jsou to nepříjemné časové ztráty, které kradou hráčům drahocenný čas nějakým posedáváním na letišti. Čas strávený na letišti nicneděláním je to, co hráče nejvíce ubíjí. Pokud se rozhodujeme, jak poletíme z některých zápasů zpátky, hráči preferují spoje s odletem brzy ráno, aby byli co nejrychleji doma.

Je těžší zajistit správné letenky nebo připravit návaznosti?

Návaznosti jsou pochopitelně horší. Je třeba program zájezdu připravit tak, aby nevznikaly žádné prostoje. Musíme ale hledět i na ekonomické hledisko a tomu se musí vše přizpůsobovat. Někdy bychom mohli volit jednodušší spoje, ale ceny letenek takových linek nebo společností jsou o mnoho procent vyšší.

Jak na hráče působí tak divoký přesun: Petrohrad – Kolín – Moskva a to vše během pěti dnů?

Je to honička. Je jasné, že by se nám více hodilo přejet z Petrohradu rovnou do Moskvy, jenže v termínové listině se nedají najít žádné další volné termíny, i kdyby nám soupeři vyhověli v přesunech zápasů.

Daří se vám dodržovat předzápasový systém večerního a dopoledního tréninku při venkovních zápasech?

Ano, je to už tradice, kterou v Nymburce máme, že před utkáním jsou dva tréninky. Večerní a pak lehký dopolední v den zápasu zaměřený hlavně na střelbu. Ovšem nelámeme to přes koleno. Pokud to časově nevychází, raději trénink zrušíme. Jsou to spíše operativní činnosti, které řešíme přímo na místě dle situace.

Během října sehrají hráči 12 zápasů a mají pouze dva dny volna….

Ano, je to tak. Dva dny volna není opravdu moc. Trochu se snažíme pomoci hráčům právě v tom dřívějším cestováním zpět do Čech, aby se čas strávený s rodinami co nejvíce natáhl, alespoň o půl den.

Ve VTB lize hrajete většinu zápasů v první části venku, odvety povětšinou doma. Byl to záměr?

Nebyl, je to důsledek složitého vyjednávání o termínech s týmy, které tak jako my hrají i svoje národní soutěže nebo evropské poháry. Trenéři moc spokojení nebyli, více by přivítali pravidelnější střídání zápasů doma-venku.

Z Prostějova, kde hrajete 28.října, jedete rovnou na letiště do Vídně a pokračujete do Krasnodaru….

To jedna z možností, jak ušetřit zbytečné cestování. Abychom přijeli kolem půlnoci z Prostějova a už kolem páté jeli na letiště do Prahy a pak ještě někde přestupovali ve Vídni, je lepší přespat ve Vídni poblíž letiště. Navíc z Vídně letí přímý spoj, který z Prahy neletí.


 
vloženo: 18.10.2011 12:05 / přečteno: 11912x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.