PODKOŠOVÉ POSÍLENÍ

PODKOŠOVÉ POSÍLENÍ

Patnáctý hráč nymburské soupisky Šime Špralja bude oblékat stejně jako vloni v týmu Širokého Briegu číslo patnáct. 

V tiskové zprávě se píše: 
Šime Špralja - v sezoně 2010/11 v dresu Širokého Briegu
Nymburk, osminásobný mistr České republiky, účastník prestižní VTB ligy a poháru Eurocup, posiluje svůj hráčský kádr. Nová podkošová akvizice přijíždí do Nymburka z Chorvatska. Šime Špralja, 206 centimetrů vysoký hráč nastupoval naposledy v kádru Širokeho Brijegu, se kterým se Nymburk utkal loňskou sezónu v Adriatické lize. Osmadvacetiletý rodák ze Zadaru odehrál celou svou prozatímní profesionální kariéru ve třech klubech: v KK Zadar, KK Split a KK Široki Brijeg. V sezóně 2010/2011 nastupoval Špralja v Adriatické lize v průměru na 26 minut, nastřílel 12.6 bodu, držel si 35ti procentní úspěšnost za tři body a doskočil 4.6 míče. 
„Šime Špralju známe z jeho předchozích sezón, víme o jakého jde hráče. V současnosti se při Naymickově zranění potýkáme s nedostačující rotací podkošových hráčů a věříme, že nám Šime pomůže.“, říká nymburský kouč Neno Ginzburg na adresu nové posily.

Doplňme, že pro Šimeho je to první zkušenost se zahraničním angažmá mimo bývalou Jugoslávii. Špralja začínal svou kariéru v týmu KK Zadar v roce 2000 a už v další sezoně dostal příležitost k patnácti zápasům Adriatické ligy. Ve dvou sezonách 2003-2005 si Šime zahrál se Zadarem ULEB Cup, celkem to bylo 19 zápasů s průměrem necelé 4 body na zápas a dvěma doskoky. Po ročním působení u rivala ze Splitu přestoupil v roce 2006 do Širokého Briegu, kde po celou dobu působení nastupoval v základní pětce. V prvním roce ve 23 zápasech Adriatické ligy nastřílel v průměru 11,3 bodů. Ještě výkonnější byl v sezoně 2008/09, kdy nastupoval v poháru EuroChallenge. V něm ve čtyřech zápasech nastřílel 70 bodů a získal pod koši 24 míčů. V téže sezoně byl pátým nejlepším na doskoku v bosenské lize s průměrem 5,5 doskoků na zápas. V minulé sezoně v dresu Briegu dal ve 25 zápasech Adriatické ligy 12,6 bodů na zápas, z toho bylo 29 trojek. Proti nám odehrál v domácím zápase v Bosně 19:45 minut, dal 19 bodů (3 trojky) a měl 4 doskoky. V odvetě v Nymburce si zahrál 23 minut, dal 12 bodů (2 trojky) a získal jen jeden doskok. 
Šime Špralja - v sezoně 2010/11 v dresu Širokého Briegu
Krátce po příjezdu do Nymburka jsme ještě Šimeho požádali o kratičký rozhovor: 
Co jsi dělat přes léto od konce minulé sezony?

Nejprve jsem byl u rodičů, kteří žijí na ostrově v Jaderském moři a užíval jsem si léta. Potom jsem hrál dva měsíce za divizní klub Jazine ze Zadaru (tým, který hraje ve staré Zadarské hale, která až do roku 2008 sloužila elitnímu zadarskému klubu KK Zadar – pozn.).

Hala Jazine (a Denis Mujagić)

Co pro tebe znamená příchod do Nymburka?

Je to určitě velký krok dopředu, protože Nymburk hraje tři kvalitní soutěže najednou. Pro mě je to první sezona mimo Balkán a rozhodně je mým cílem stát se platným hráčem nymburské sestavy.

Vzpomínáš na zápasy Širokého a Nymburka, dal jsi nám docela dost bodů?

To je jasné (s úsměvem), že jsem si vzpomněl v době, kdy jsme začínali o možném kontraktu mluvit. Je pravda, že jsem dal Nymburku docela dost bodů, ale jednou jsme vyhráli my a podruhé zase vy, takže je to jedna - jedna.

Jak dlouho trvala jednání o příchodu do Nymburka?

Já jsem v poslední době měnil agenta. S mým bývalým agentem se vedení klubu bavilo už vloni, ale k žádné dohodě nedošlo. S mým novým agentem se zhruba před týdnem obnovil kontakt a teď jsem tady.   



 
vloženo: 18.10.2011 00:01 / aktualizováno: 18.10.2011 00:56 / přečteno: 11383x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.