POSLEDNÍ NEMUSÍ BÝT NEJHORŠÍ

POSLEDNÍ NEMUSÍ BÝT NEJHORŠÍ

Už zítra pokračuje pro nás desátým kolem VTB United League. Na své palubovce od 18:00 hodin přivítáme Minsk-2006.

Družstvo BC Minsku-2006 je zatím na posledním místě tabulky skupiny B, ale to nic nemění na tom, že do Nymburka přijede kvalitní tým. Rozhodně není na místě podlehnout iluzi, že přijede nejhorší tým VTB ligy a že utkání s ním bude nějakou procházkou růžovým sadem. Čeká nás bitva se stejnou důležitostí jako utkání proti Petrohradu. Šance vyrovnat počet vítězství a porážek je určitě lákavým momentem nejen pro tým, ale věříme, že i pro fanoušky.

 

Družstvo Minsk-2006, v jeho názvu se zrcadlí rok založení klubu, sice nemá dlouhou tradici, v každém z pěti let v nejvyšší soutěži se však dokázal probojovat do play-off. V prvních dvou letech skončil na čtvrtém místě, pak ale posílil svůj kádr a v posledních třech letech už pravidelně v domácí soutěži vítězí. Ani jeho zkušenosti s pohárovými boji nejsou nikterak velké. V sezoně 2009/10 se Minsk zapojil do třetího poháru Evropy Eurochallenge, ze základní skupiny však nepostoupil. V minulé sezoně skončil už v kvalifikaci. Ve VTB lize skončil tým minulý rok na 4.místě ve skupině A.

 

V této sezoně se Minsk-2006 objevil v základní skupině G poháru Eurochallenge. Z ní však nepostoupil, neboť obsadil třetí místo s bilancí 3-3 stejně jako druhý tým Pinar Karsiyaka z Turecka. O postupu tedy rozhodla horší bilance s Turky. Minsk v domácím zápase prohrál 70:79 a v Turecku zvítězil v divokém zápase 103:105 (nehrálo se prodloužení – jen ve druhé čtvrtině nedal alespoň jeden z týmů alespoň 30 bodů). Minsk si však připsal v Eurochallenge významná vítězství nad Türk Telekom nebo Telekom Bonn, přesto to na postup nestačilo. Minsk měl ve skupině G nejhorší obranu ze všech čtyřech týmů, když inkasovala 515 bodů, dokonce to byla druhá nejhorší obrana ze všech 32 družstev.

Ve VTB lize je zatím Minsk poslední, když nevyhrál ještě ani jedno utkání. Jednocifernou prohru inkasoval pouze jednou doma od Kubáně. Šestadvacetibodovou nakládačku dostal od Spartaku, ještě o šest bodů větší byla mezera ve skóre při zápasu v Gdyni a na hlavu byl Minsk poražen doma od CSKA Moskva 52:96 (44 bodů!).

 
Ronen GINZBURG před zápasem

Čeká nás důležitý zápas z toho pohledu, že nás vítězství nechá ve hře o play-off na čtvrtém nebo pátém místě. Bohužel mámo po utkání s Petrohradem málo času se na zápas s Minskem připravit, ale vím, že hráči jsme natolik na výši, aby přistoupili ke každé minutě přípravy s plným soustředěním. I když nás vítězství nad silným Petrohradem může hřát na srdci, můžeme z něj být nadšení, můžeme o něm dlouho hovořit, musíme zůstat na zemi. Žádný tým ve VTB lize nemůže být podceňován a to ani ten, který je aktuálně na posledním místě a čeká na svůj první letošní úspěch ve VTB lize. Minsk je každopádně nebezpečný tým. Pokud bychom na ně vtrhli stejně jako včera na Petrohrad, měli bychom určitě výhodu, ale ani na minutu nesmíme polevit.

Odehráli jsme proti Minsku vítězné utkání v nedávné době. Změnilo se něco?

Těžko říct. Minsk odehrál od našeho posledního měření sil pouze dva zápasy. Jeden proti CSKA a jeden v domácí lize…. a my snad stovku (smích).

 

Klub Minsk-2006 provedl v nedávné době dvě změny na soupisce. Bělorusko opustil Julius Hodge, který v týmu odehrál čtyři zápasy VTB ligy s průměrem 13,5 bodů na zápas, 7,8 doskoky a 5,5 asistencemi. S klubem se také rozloučil pivot Devon Hardin, který si sebou odnesl průměrně 9,5 bodů na zápas a 4,8 doskoků.

Klíčovým hráčem týmu je Bělorus Aliaksander Kudrautsau. „Je to hráč, kteří přináší do týmu obrovské množství energie a emocí. Je to velice rychlý hráč a výborný skórer na dva i tři body,“ hodnotí Oren Amiel. Dalším útočně laděným hráčem je Američan Courtney Eldridge. „Jeho nejsilnější zbraní je rychlý protiútok. Svými přihrávkami vytváří mnoho střeleckých příležitostí pro své spoluhráče,“ poznamenal Amiel. Do třetice vybral asistent trenéra Oren Amiel Justina Hawkinse, nebezpečné křídlo. „Justin sice není vynikající hráč, ale je všestranný. Umí střílet, má průnik ke koši a dokáže hrát i zády ke koši. V jednom zápase dokáže být prakticky neškodný, v jiném je nejlepším hráčem na hřišti. Jen těžko předvídat, jak se ráno probudí.“ 

 
vloženo: 10.01.2012 10:00 / přečteno: 10322x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.