ŽALGIRIS NAD NAŠE SÍLY...

ŽALGIRIS NAD NAŠE SÍLY...

Zápas s velkoklubem Žalgiris Kaunas jsme prohráli rozdílem 20 bodů. V prvním poločase jsme ale soupeře nepustili do vedení a předvedli skvělý výkon. Žalgiris pak ale ukázal svou sílu a po zbytek zápasu nám nedal šanci.

Do zápasu s Žalgirisem Kaunas jsme vstoupili s maximálním nasazením. První body zápasu zaznamenal Vojta Hruban z trestných hodů, následně srovnal Popovič. Díky úspěšné střelbě jsme se dostávali do náskoku, který si ale Žalgiris hlídal. Na začátku 6. minuty jsem započali naši šňůru osmi bodů v řadě a dostali se do vedení o 10 bodů (Rado 5 bodů, Vojta 3). V čase 1:56 jsme vedli dokonce o 13 bodů (12:25). Poté ale naopak Kaunas přidal 6 bodů v řadě a skóre první části upravil na 18:25.

 

Zkraje druhé části soupeř lehce stahoval, my jsme se ale několikrát dostali do výraznějšího vedení, Žalgiris ale vždy dotáhnul a nenechal si nás utéct na příliš velký rozdíl. Po 4 minutách hry jsem znovu vedli o 10 bodů, Žalgiris pak ale šňůrou 12:2 srovnal na 34:34. Do konce prvního poločasu jsme ještě byli schopni upravit skóre v náš prospěch a do šatny jsme si nesli náskok tří bodů, 40:43. V prvním poločase jsme tak ani jednou nepustili Žalgiris do vedení!

 

Po dvou a půl minutách druhého poločasu se soupeř poprvé za zápas dostal do vedení. Po úvodních třech bodech Taylora nás Žalgiris přehrál 18:1 a prakticky rozhodl o zápase. Zbraně jsme nesložili, z náskoku Kaunasu jsme ukrajovali, ale zkušený tým už nám naději na otočení zápasu nedal. Třetí čtvrtina skončila rozdílem 10 bodů a celkově jsme tuto část prohráli 31:18.

 

Závěr zápasu byl už plně v režii Žalgirisu. Rado Rančík v úvodu ještě snižoval trojkou na rozdíl 7 bodů, Kaunas se ale bodově rozjel. Trenér Ginzburg na tento tlak reagoval timeotem, ale rozjetého soupeře se tak zastavit nepodařilo. Žalgiris na nás uplatnil velmi těsnou obranu, často po celém hřišti a my jsme za celou poslední čtvrtinu dali pouze 9 bodů. Necelých 6 minut do konce zápasu se vyfauloval Rado Rančík který opět odehrál skvělý zápas a připsal si 16 bodů. Ačkoliv se podle konečného skóre 90:70 může zdát, že šlo o jednoznačný zápas, rozhodně jsme soupeře potrápili a předvedli důstojný výkon. A to zejména v prvním poločase, který jsme celou dobu vedli.

 

Bodově se za Nymburk nejvýrazněji zapsali Mike Taylor s 19ti body (na hřišti strávil přes 35 minut), Rado Rančík s 16 body a Vojta Hruban s 12ti body. Mike i Rado měli shodou bilanci trojkových pokusů. Oba proměnili 3 střely ze 7 pokusů, Vojta přispěl dvěma trojkami.

 

Za domácí posbíral nejvíce bodů Ksistof Lavrinovic (19 b.), Tremmell Darden (13 b.) a Marko Popovič (11 b.). Žalgiris předvedl skvělou úspěšnost trestných hodů, 93%. Z 29 pokusů proměnil 27 bodů, pouze Jeff Foote netrefil 2 své pokusy! Z dalších statistik nás soupeř předčil v úspěšnosti střelby za 3 body (53% - 36%) a posbíral o 8 doskoků více (41 – 33).

 
vloženo: 02.12.2012 17:55 / přečteno: 8238x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.