POHODLNÉ VÍTĚZSTVÍ

POHODLNÉ VÍTĚZSTVÍ

Dnes jsme v hale Na Střelnici ve Svitavách nastříleli 93 bodů, o 38 více než dali Tuři.

Naši hráči dojeli do Svitav o deseti. Na lavičce chyběl AJ Abrams a nově také Petr Benda, který je zraněný. Domácí na soupisku před několika dny připsali Jiří Jelínka, který přestoupil z Kolína, a tak měli do zápasu připravený plný počet dvanácti hráčů.

Opět jsme podali solidní kolektivní výkon a na hromádku úspěchů každý přinesl svoje polínko. To největší přinesl Mike Taylor, který byl nejužitečnějším hráčem zápasu. K 15 bodům si připsal ještě další tři pětky: pět obranných doskoků, pět asistencí a pět získaných faulů. Sám se dopustil pouze jedné osobní chyby za téměř 29 minut strávených na palubovce. Největší polínko s nápisem „počet nastřílených bodů“ přinesl Lukáš Palyza a tak jak je pro něj typické, nejvíce úspěšných střel letělo ze vzdálenosti větší než šest a tři čtvrtě metru. Tři trojky padly ve čtvrté čtvrtině a jedna ve druhé. Nejlepším exekutorem trestných hodů se stal Rado Rančík (5/5) a k tomu přidal ještě 7 doskoků. Nejpřesnější ruku při střelbě za 2 body měl Radek Nečas (4/4) a Jirka Welsch (5/7) a pod koše kraloval Drew Naymick s 10 doskoky a dvěma bloky. Jakmile byl na hřišti, domácí pod košem moc šancí neměli a uchylovali se ke střelbě z dálky.   

V celkových statistických údajích jsme byli o hodně lepší v úspěšnosti střelby za dva i tři body. Oba týmy měly k dispozici 54 dvoubodových střel, my jsme z nich vytěžili o deset košů více než soupeř (20 bodů rozdílu). V trojkách jsme měli o dva pokusy více, ale úspěšných bylo o šest více. Markantní rozdíl byl i na doskoku. Celkem jsme měli o 25 doskočených míčů více, přičemž největší rozdíl byl v počtu obranných doskoků (22:43).

Utkání jsme začali pěkně od podlahy a po čtyřech minutách jsme donutili domácího trenéra, aby požádal o oddechový čas. Stav byl totiž 1:11. Trenéru domácích Růžičkovi se však náš nápor nepodařilo zcela eliminovat. Po time outu jsme přidali dalších 20 bodů a na konci čtvrtiny byl rozdíl už dvacetibodový. Domácí zaznamenali pouze dva koše ze hry, zbytek poskládali po jednom z trestných hodů.  Druhá čtvrtina byla ze všech nejvyrovnanější, ve své střední části však hodně neurovnaná. Nedařilo se nám střelecky, do koše padly z pěti střel jen dvě. Připravili jsme si několik akcí „back door“, při kterých si hráč zaběhne za obranu, kde ho najde přihrávka a on pak lehce skóruje.

Ve třetí čtvrtině se opět rozběhl náš útočný mlýn. Největší zásluhu na 26 bodech mají Rančík a Nečas, kteří byli hlavními skórery třetího období. Rado měl na svědomí prvních osm bodů třetí čtvrtiny z různých basketbalových akcí. Nejprve to byla trojka, pak koš po útočném doskoku a nakonec koš s faulem. Radek Nečas zase ve druhé části čtvrtiny dvakrát nabíhal středem do zakončení, jednou ho nalezla přihrávka Rančíka, podruhé Pavkoviče. K vidění byl i dunk Houšmena a koš s faulem Pomiho se závěrečným klaksonem třetí čtvrtiny. Domácí vzhledem k přítomnosti Drew Naymicka pod košem stříleli hlavně z dálky, ale nepříliš úspěšně. V poslední čtvrtině padlo dohromady 33 bodů, z toho bylo šest trojek a z nich tři proměnil Palyza. Jinak ale hra v poslední části zápasu už byla hodně neurovnaná, naši se dopouštěli i poměrně dost často ztrát. Za první poločas jsme měli 2 ztráty, za druhý to bylo jedenáct. Díky jednoznačnému vedení se přeci jen trochu vytratila koncentrace. 

 
vloženo: 01.12.2012 00:30 / přečteno: 12290x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.