VE ZNAMENÍ TROJEK

VE ZNAMENÍ TROJEK

Do Nymburka míří litevská basketbalová legenda, sedmnáctinásobný mistr Litvy – tým Žalgiris Kaunas. Kdy? 3.3.13 ve 3 odpoledne.

Žalgiris je v současné době jednoznačnou jedničkou v Litvě. Za posledních 22 let, od rozpadu Sovětského svazu v roce 1991, dokázal Žalgiris vyhrát domácí mistrovství 17x. Své kvality dokazoval i na sklonku existence Sovětského svazu. V letech 1985 až 1987 vybojoval třikrát v řadě titul Mistra SSSR.

Na soupisce Žalgirisu najdete jedny z nejslavnějších dvojčat evropského basketbalu Kryštofa a Dariuse Lavrinoviče, zkušeného Javtokase nebo účastníka olympijských her v Londýně Kaukenase, muziku tvrdí také Marko Popovič, 5.nejlepší střelec letošního ročníku EL a celý orchestr koordinuje španělský trenér Joan Plaza. Chybět bude s ramenem zraněný kapitán Jankunas, devátý nejlepší na doskoku v historii Euroligy, který ve 162 zápasech EL doskočil 886 míčů.  

Tým startuje od roku 2003, tedy 9 let, v nejvyšší evropské klubové soutěži Eurolize. Je držitelem licence A, kterou získal díky výborným výsledkům, televizním příjmům a stálé divácké návštěvnosti v domácím prostředí. Licence A zajišťuje klubu dlouhodobou účast v základním kole Euroligy. 

Zastavme se ještě chvíli u divácké kulisy. Vysoká návštěvnost zápasů není typická pro Žalgiris jen v EL, ale také ve VTB lize. Průměrná návštěvnost domácích zápasů činí 9656 diváků! a v prvních deseti nejnavštěvovanějších zápasech VTB ligy je na prvních sedmi místech Kaunas. Nejvíce fanoušků přišlo na zápas s CSKA – 15 812, zápas s našimi hráči zajímalo 9 050 diváků. Také do Nymburka se chystá autobus s fanoušky Žalgirisu. Při jejich organizovanosti a zkušenostech nebude rozhodně snadné vytvořit v Nymburce domácí prostředí pro náš tým. Všichni, vedení klubu, trenéři a především hráči, věří, že se nymburští fanoušci nenechají strčit do kapsy a že je bude slyšet více než příznivce hostujícího týmu.

Zapište si do kalendáře: neděle 3.3.13 ve 15:00 hodin.
 
vloženo: 26.02.2013 07:23 / přečteno: 8909x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.