VĚŘÍM, ŽE BUDE VYPRODÁNO

VĚŘÍM, ŽE BUDE VYPRODÁNO

Hráči Žalgirisu Kaunas si poprvé zatrénovali v hale v sobotu od sedmi večer. Ještě před začátkem tréninku jsme na chvíli zdrželi trenéra Joana Plazu s několika otázkami.

Jste lídry skupiny, Nymburk je na sedmém místě. Co očekáváte od zítřejšího zápasu?

Všichni víme, že zápasy jako je tento mohou být hodně nebezpečné. Jakmile nemáte k soupeři dostatečný respekt, všechno se může velmi rychle otočit proti vám. Proto se snažíme všichni dát do přípravy sto procent a nic neponechat náhodě. Nymburk nemá co ztratit a pokud vyhrají, bude to pro ně obrovské vítězství. Pro nás to bude o to těžší, že jsme před méně než 48 hodinami hráli náročný zápas. Přesto chceme dát do zápasu veškerou energii, kterou jsme schopni vydat a nastoupit s co tím nejlepším soustředěním. Ovšem Nymburk bude hrát se stejným nadšením.

Co jsou podle vás silné stránky Nymburka?

Nymburk hraje takovým trochu divokým způsobem, má spoustu talentovaný hráčů a jeho nejsilnějšími stránkami jsou především rychlé protiútoky a nebojí se zrušit svoje nacvičené akce, proto se musíte neustále v obraně plně soustředit.

Znáte některé hráče?

Samozřejmě znám Rado Rančíka a Jiřího Welsche a vím, že pokud mají dobrý den, mohou být v útoku velmi nebezpeční.

Kolik hráčů jste viděl při přípravách na zápas?

Kvůli včerejšímu v Malaze zápasu na přípravě pracovali především moji asistenti, já sám jsem viděl zápas proti VEF Riga. Z něho vím, že pokud necháte Nymburk hrát, umí hrát vyrovnaně proti výborným týmům, proto je pro nás důležité začít zápas dobře.

Je pro vás výhodou, že jste v minulém zápase ve Španělsku vyhráli jednoznačným rozdílem?

Jako trenér jsem vždycky radši, když můj tým nastupuje proti soupeři, který minulý zápas vyhrál, protože hráči si o sobě po vyhraném zápase myslí, že jsou Lakers a jsou přesvědčeni, že to půjde takhle samo pokaždé. Děje se to v každém sportu, ne jenom basketbale, a proto náš úkol teď hráčům neustále připomínat, aby zůstali nohama na zemi. Samozřejmě se může stát, že i tak prohrajeme, ale ať je to proto, že měl Nymburk skvělý den a hrál lépe než my a ne proto, že náš přístup k zápasu nebyl takový, jaký měl být.

Vaše domácí aréna je obrovská. Co říkáte na takhle malou tělocvičnu?

Vůbec to nevadí, ve Španělsku se říká: „Velké věci se vaří na malých místech.“ Když jsme hráli proti Nymburku se Sevillou, byli jsme ve velké hokejové hale, teď to bude úplně jiné. Věřím, že bude vyprodáno a pravděpodobně bude i bouřlivá atmosféra. Já osobně budu raději hrát v menších a vyprodaných halách, než v obrovských, kde jsou na každých deset sedadel tři lidi. Ale ať to bude jakkoliv, na náš výkon by to nemělo mít žádný vliv.
 
vloženo: 02.03.2013 23:54 / přečteno: 8382x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.