ROZHODLY DETAILY

ROZHODLY DETAILY

Porážka od euroligového Žalgirisu nás mrzí, ale za výkon se rozhodně stydět nemusíme. (v galerii jsou fotografie ze zápasu)

I když se hosté drželi celou dobu ve vedení, nemohli si ani na chvíli být jisti konečným výsledkem. "Nymburk nás dnes nutil hrát naplno až do konce utkání," uznale pokyvoval hlavou trenér Žalgirisu Joan Plaza. Stejného názoru byl po utkání i Kšištof Lavrinovič: "Domácí dnes hráli výborně, byl to těžký zápas," odfukoval zpocený litevský křídelník.  
Žalgiris hrál dík výškové převaze prim pod košem, především na útočném doskoku, kde získal o sedm míčů více. Clona na hráče s míčem soupeře se nám jen velice těžce čistě bránila a už po třech minutách měl Petr Benda dva fauly, s fauly bojoval posléze i Rado Rančík. Těžká rána přišla pro našeho trenéra už v posledních vteřinách první čtvrtiny, kdy Drew Naymick odkulhal na lavičku se zraněným kotníkem. "Chyběly nám Drewovy doskoky jako sůl. On stihne za zápas nejméně pět šest doskoků a to to nám při rozdílu šesti bodů mohlo výrazně pomoci," hodnotil po utkání Vráťa Šístek. 
Hosté na nás nastoupili v plné sestavě, možná trochu překvapivě do zahajovací pětky nešel Oliver Lafayette, a hned se ujali mírného vedení. Naše obrana nebyla vůbec špatná, ale Žalgiris často našel skulinku a postupně navyšoval rozdíl ve skóre až na 9 bodů těsně po začátku druhé čtvrtiny. Kontaktní body však dal dnes vynikající Pavel Houška, trojku přidal Rado a už jsme zase hostům dýchali na záda. Ve 13.minutě jsme se dotáhli na rozdíl jediného bodu (27:28). Hosté naši snahu šesti body odrazili. I když jim jejich kruhy trochu poničil trojkou Houška, navýšili svěřenci trenéra Plazy vedení na 8 bodů. Ovšem sedmibodová nimišňůra, na jejímž konci byla trojka Evefberhy opět udělala ze zápasu drama a v napětí držela jednak oba týmy, ale ve fantastické atmosféře také fanoušky obou týmů. Do poločasu jsme, především díky proměňovaným trestným hodům soupeře, prohrávali o pět (39:44). 
Druhý poločas sice zahájil dvěma body Darden, ale po bodech Rančíka s Cartera s přispěním výborné obrany jsme ve 23.minutě vyrovnali (48:48). Euforii zchladil trojkou Kšištof Lavrinovič. Nicméně stále jsme byli na dostřel jediného koše. Teprve na konci třetí čtvrtiny se hostům povedlo odskočit poprvé na dvouciferný rozdíl 59:71. Dnes velice dobře hrající Jirka Welsch a Vojta Hruban trestným hodem srazili náskok pod deset. Na úvod čtvrté čtvrtiny dali Hruban dva body a Evefberha trojku a opět se nám ze tmy vynořila koncová světla Žalgirisu. Jenže na hvězdném nebi Kaunasu se rozsvítila hvězda jménem Lafayette. Jeho trojka znamenala mínus sedm. Stále však nebylo nic rozhodnuto, zvlášť když Rado Rančík řádil v útoku. Po jeho trojce to bylo na konci 36.minuty 76:79. To by nesměl mít soupeř Lafayetta. Sedmi body v řadě se sám zasloužil opět o desetibodové vedení. Stále jsme se ale nevzdávali. Hrubanova trojka a smeč Houšky znamenaly snížení ztráty na polovinu, ale bohužel čas už pracoval proti nám. Hosté si nakonec své vítězství ubránili. 
 
vloženo: 03.03.2013 18:34 / aktualizováno: 04.03.2013 07:13 / přečteno: 8922x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.