KOLÍN JAKO ŽALGIRIS

KOLÍN JAKO ŽALGIRIS

Zítra od šesti večer v polabském derby porovnáme sílu kompletního Kolína.

Oba dva týmy jsou v dobré náladě. Naši hráči odehráli kvalitní utkání se silným euroligovým týmem Žalgiris Kaunas, Kolín k dobrému výkonu proti silné Ostravě přidal ještě dva body za vítězství. Kolínští fanoušci otestovali svou víru, protože ještě minutu před koncem prohrávali o čtyři body. Do role zachránce dvou bodů za vítězství se vtělil David Machač, který dvěma trojkami otočil na konečný rozdíl 82:80.

V letošním roce se kolínským hráčům proti nám příliš nedaří. Utkali jsme se třikrát a pokaždé z toho bylo utkání s velkým bodovým rozdílem. Průměrná výše letošních vítězství je 37 bodů. Dvakrát jsme překonali stovku a jednou chybělo šest bodů. Celkové skóre je 300:189. ¨

Nutno však jedním dechem dodat, že oba zápasy v Mattoni NBL zastihly Kolín s velmi prořídlým kádrem a také výsledky se daly očekávat. Ve čtvrtfinále Českého poháru v Turnově už byl Kolín v podstatě kompletní včetně nové posily Ubilly. Přesto jsme dokázali soupeře zcela rozložit. Nejlepšími střelci pohárového utkání na straně Kolína byli Uroš Benáček (17) a Tomáš Vyoral (14) a Dejan Radulovič (13). Všichni tito hráči měli v zápase solidní procento střelby z perimetru – celkově 10/8.Z našich hráčů řádil Rado (17), Benda (13), Hruban (12). Nejméně tři body měli všichni hráči.  

 
Ronen  Ginzburg

Je to pro nás další zápas v Mattoni NBL, kde vítězství nám zajistí první místo před play-off. Musíme se v zápase držet postupů, které nám v utkání s Žalgirisem přinášely úspěch.  Jak se mohly mnohé týmy přesvědčit, Kolín je velice nebezpečné družstvo. Je jedinečné v tom, že dokáží všichni hráči ohrozit koš soupeře. Někdy mám pocit, že dají koš i z ulice. Dobrými střelci z dálky nejsou jen typičtí hráči z perimetru, ale i podkošoví hráči jako je David Machač. Příchodem Ubilly získali zkušeného hráče pro hru pick and rollu. Už v poháru jsme se přesvědčili, že proti Kolínu je třeba hrát náležitě agresivně, aby si nevytvářeli vhodné pozice pro střelbu.

Jak moc bude chybět Drew Naymick?

Náš kádr je dostatečně široký, že nás nemůže výrazně ovlivnit absence jednoho hráče, i když pochopitelně Drewovy doskoky chybět budou. Divákům možná budou chybět jeho bloky, které jsou vždy žádanou ingrediencí každého zápasu.

 
Radek Nečas

Kolín se v posledních sezonách zkonsolidovat a dokazuje, že do horní šestky patří právem. I když řada hráčů odešla, přišli noví, kteří je dokázali nahradit. Kolín je nebezpečnější na domácí palubovce, to ale neznamená, že bychom měli doma něco podcenit.

Na co si musíme dát pozor?

Abychom spadli z obláčku, na kterém jsme se po nedělním vydařeném utkání proti Žalgirisu možná trochu vznášeli.

Čím je tým Kolína unikátní ve srovnání s jinými družstvy?

Kolín má hodně individualit, které dávají hodně bodů a dokáží se vhodně doplňovat. Pod košem je dvojice Machač – Zuzák už dlouho spolu. Hodně si rozumí, jsou mobilní na střelbu z dálky i na průnik pod koš. Trochu mohou připomínat bratry Lavrinoviče…  Takže Kolín nebo Žalgiris jsou si vlastně podobné týmy  (s úsměvem).

 
 
 
 
 
vloženo: 05.03.2013 19:15 / přečteno: 9935x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.