ŠAMPION VTB: CSKA MOSKVA

ŠAMPION VTB: CSKA MOSKVA

Ve finále VTB ligy je rozhodnuto, šampionem se dnes ve čtvrtém zápase stal celek CSKA Moskva.

Svěřenci trenéra Messiny se po náročném semifinále, ve kterém museli v pěti zápasech udolat Chimki Moskva, utkali ve finále s Lokomotivem Krasnodar. CSKA nemohlo do boje nasadit rozehrávače Teodosiče, protože si v utkání proti Chimki Moskveská oblast vážně poranil holeň a bude muset pravděpodobně na operaci. Dušan Ivković, trenér srbského národního výběru tedy nemá jistotu, zda bude moci tohoto rozehrávače využít ve svém týmu na ME ve Slovinsku. Do finále nemohl počítat Ettore Messina ani se Sašou Kaunem. „Stav jeho kolena je horší a horší. Ve finále nemůže hrát,“ postěžoval si trenér CSKA před začátkem série. Do posledního zápasu nemohl trenér Messina využít ani Chryjapu, vyhlášeného nejlepším ruským hráčem VTB ligy, který si v zápase číslo 3 poranil kotník.

 
První dva zápasy

V prvním finále bylo CSKA stále o pár bodů před svým soupeřem. Po větší část zápasu to bylo kolem deseti bodů. Ve 35.minutě se ale Lokomotiv přiblížil na rozdíl dvou bodů (61:59), ale domácí si vítězství pohlídali. Ve druhém zápase si domácí CSKA vytvořilo náskok přes deset bodů už v první čtvrtině. Hosté se ale ještě v průběhu třetí čtvrtiny dostali do kontaktu (36:32). Pak ale začaly body CSKA výrazně narůstat a po třiceti minutách byl stav 50:36. Výrazné vedení si už domácí nedali vzít.

 
Odvety

V první odvetě se Lokomotiv osmělil a na soupeře připravili lépe. Po vyrovnaných deseti minutách se domácí Lokomotiv dostal do vedení  o deset bodů, když využil lepší střeleckou potenci svých hráčů. V průběhu druhé čtvrtiny vedli domácí už o deset bodů. Ve třetí i čtvrté části zápasu měli hosté dva tříminutové střelecké výpadky a tím dovolili Kubáni, aby si stále udržoval solidní náskok. CSKA dalo v posledních třech minutách zápasu 12 bodů, ale stačilo to jen na korekci skóre.  Čtvrtý zápas bylo sice CSKA ve vedení kratší časový úsek než jeho soupeř, ale bohužel tím posledním úsekem byl závěr zápasu. Pro první poločas bylo rozhodujících několik rychlých košů Lokomotivu v konci první čtvrtiny, kterými se dostal do vedení a dvě trojky Calathese na začátku druhé čtvrtiny. Po nich vyskočil náskok na deset bodů (24:14). Z vedení se domácí radovali až do konce 28.minuty (44:44) a do poslední čtvrtiny vstupovali se třemi body náskoku hosté. Náskok se nejvíce natáhl na šest bodů a nejblíže byli domácí 1,5 minuty před koncem 54:56. Poslední tři body CSKA padly z čáry trestných hodů. Po pětibodovém vítězství se ze zisku poháru pro vítěze VTB radovalo CSKA Moskva.

 

Přehled výsledků finále:

  • CSKA : Lokomotiv Kubáň - 72:65
  • CSKA : Lokomotiv Kubáň - 64:54
  • Lokomotiv Kubáň : CSKA - 69:58
  • Lokomotiv Kubáň : CSKA - 54:59
 
Horké hlavy

Rozruch v zápase číslo 3 vzbudily neshody mezi fanoušky obou týmů a ostřejší průběh utkání. Už několik dní před začátkem zápasu se nedaly sehnat vstupenky a domácí hala byla beznadějně vyprodána.

Na oficiálních stránkách VTB ligy se sice v komentáři k zápasu nic nepsalo, ale z dalšího článku se daly některé souvislosti vytušit. Direktoriát ligy na svém mimořádném zasedání 6.6. rozhodl o několika opatřeních:

  • posílit bezpečnost při pátečním utkání   
  • posadit fanoušky obou týmu dál od sebe
  • varoval klub z Krasnodaru před nesprávnými a provokativními hlášeními hlasatele, maskota a dalších úředníků klubu.

Výsledky play-off
play-off VTB ligy 2012/13

 
vloženo: 07.06.2013 22:41 / přečteno: 7814x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.