DEN V OBLACÍCH

DEN V OBLACÍCH

V sobotu se na letňanském letišti v Praze konal další ročník parádní akce s názvem Hot Peppers Aerobatic Freestyle Challenge. Vzhledem k tomu, že jeden z partnerů akce byl také Sportovní holding Praha, nemohli na něm chybět ani hráči z ČEZ Basketball Nymburk.

Na autogramiádu dorazili Vojtěch Hruban, Lukáš Palyza a Tomáš Pomikálek. Všichni tři byli k dispozici návštěvníkům a fanouškům dobré dvě hodinky, stejně jako vedle nich sedící hokejisté Lva a Sparty Praha. Společně pak mohli sledovat show, ve které přední letečtí akrobaté předváděli dechberoucí kousky vysoko v oblacích.
 

„Já jsem překvapený, kolik je tu lidí. Všechno tu je parádně zorganizované. Bylo fajn pokecat s hokejistama,“ řekl Lukáš po autogramiádě. „Já si s nimi teda moc nepokecal, Pali seděl vedle nich, tak měl větší možnost. Já akorát prohodil pár vtípků,“ smál se Tomáš. „Když jsem byl malej, tak jsem hrál tři roky hokej, takže jsme si pokecali, jak se dělá blafák,“ vzal si slovo zpátky Lukáš.

 

Všichni tři zároveň zakláněli hlavy, aby mohli sledovat leteckou show, která se nad nimi právě rozjížděla. „Nikdy jsem v ničem takovém neseděl, natož pak abych to řídil,“ komentoval Vojta dění nad sebou. „Zrovna tady letí hlavou dolů, takže bych v tom teď nechtěl sedět, ale jinak chodím na takovéhle akce často. Dneska vyšlo ideálně i počasí, takže líbí se mi to, baví mě to a docela si to tady užívám,“ dodal Tomáš.

 

Představa sednout si s akrobatem do letadla možná trochu pokoušela Lukáše, ale musel by mít absolutní důvěru v pilota. „Oni to jsou profíci, takže by se nám asi nic nestalo, ale na klidu by mi přidalo, kdyby to byl aspoň člověk, kterého bych trošku znal. Ale kdyby za mnou teď někdo přišel a řekl mi „Pojď, proletíme se“, tak bych možná asi utekl,“ smál se Lukáš.

 

„Já bych šel hned, sice by mi z toho bylo asi trošku zle, ale kdyby teď někdo přišel, ať jdu na to, neváhal bych ani vteřinu. Musí to být super. Otázka ale je, jak by to dopadlo. Vzhledem k tomu, že jsem zatím nic neobědval, tak asi v pohodě,“ usmíval se Vojta. „Já bych na to žaludek asi měl, ale nevím, jestli bych si na to troufnul,“ zvažoval Tomáš.

 

Akce se zúčastnil také Michal Franěk z našeho Basketbalového centra mládeže a obrovskou radost z návštěvy letiště měl hlavně jeho malý synek. Domů si odnášel parádní obří helikoptéru na dálkové ovládání, kterou mu táta koupil.

 

Michal sám má pilotní zkoušky a k létání má vřelý vztah. Jednu etapu života dokonce opustil basketbal a spoustu času trávil vysoko nad zemí. „Piloťák jsem si shodou okolností dělal sto metrů vzdušnou čarou od naší haly v Nymburce. Mezi létáním a basketbalem se dají určitě najít společné prvky. U obojího je potřeba ta správná dávka sebevědomí a soustředění. Tam nahoře se ale nesmí udělat žádná chyba. Když uděláte chybu v basketbalu, nejde o život. A to se snažím mít na mysli, uvedl Michal, který se jako podpora účastnil jedné letecké expedice v Himálajích.

 

„Kamarádi chtěli přeletět Mt. Everest, ale vinou nekvalitního paliva se jim to nepodařilo. Nakonec ale přeletěli Ama Dablam, téměř sedmitisícový vrchol ve východním Nepálu. Svůj sen přeletět osmitisícovku ale nevzdali a o deset let později zdolali Annapurnu. Z toho vychází i to, co říkáme našim mladým klukům. Když člověk vytrvá ve svém úsilí, úspěch se dostaví.“ 


Další fotografie najdete ve fotogalerii

 
vloženo: 08.06.2013 23:20 / aktualizováno: 09.06.2013 09:03 / přečteno: 8826x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.