BCM HODNOTÍ

BCM HODNOTÍ

Basketbalové centrum mládeže po třech letech existence hodnotí sezonu 2012/13 jako velice úspěšnou.

Osm týmů, které byly v rámci BCM v nedávno skončené sezoně v soutěžích, pokrývá celé věkové spektrum od juniorů (U19) až do nejmladších minižáků (U11) a se svými výsledky se může chlubit. Podívejme se na krátký přehled jejich úspěchů.

 

Tým juniorů U19, loňští vicemistři, tentokrát v základní skupině skončili v nejvyšší české soutěži extralize „až“ na čtvrtém místě. Umístění na této příčce jim však dávalo možnost v navazujícím play-off využít v prvních dvou zápasech a případně v rozhodujícím pátém výhodu domácí palubovky. Nakonec na houževnatý Písek stačily tři zápasy, i když především ve druhém a třetím měli, se zónou hrajícím Pískem, naši junioři hodně práce. V pražském finále čtyř na Folimance domácí USK i přes klopýtnutí v prvním kole porazilo další dva soupeře a získalo první místo. Naši hráči si s dvěma výhrami ze tří zápasů nakonec zajistili druhé místo a loňský úspěch zopakovali.

 

Rezervní tým juniorů do 19 let vybojoval v lize šesté místo, byť o pořadí na pátém a šestém místě rozhodovaly vzájemné zápasy s Baníkem Most. V play-off se junioři popasovali s Brandýsem. Po prohře v Brandýse se ve druhém zápase náš tým doma vybičoval k lepšímu výkonu a Brandýs porazil. V dalších dvou však už byl nás soupeř lepší a BCM Nymburk U19 B skončil v lize na 6.místě. 

 

Kadeti do 17 let ovládli základní skupinu ligy U17, kterou vyhráli s jedinou porážkou o 5 bodů v Jihlavě. V play-off si pak poradili s Kondory Liberec a tím se posunuli do kvalifikace o extraligu U17 pro příští sezonu (kterou vyhráli).   

 

Celostátní soutěž žáků do 15 let je svou strukturou trochu složitější. Už na konci minulé sezony si žáci vybojovali ze druhého místa jedné z kvalifikačních skupin účast v základní části celostátní soutěže. V ní skončili žáci U15 na pátém místě a pouze o bod jim utekla účast v souboji nejlepších dvanácti týmů ČR. Z pátého místa vedla cesta do osmičlenné ligy, ve které nakonec obsadili při rovnosti bodů ale horším skóre se třetím Kolínem čtvrté místo.

 

Mladší žáci do 14 let si na konci minulé sezony vítězstvím v kvalifikaci vybojovali postup do celostátní soutěže své kategorie. V základní části mnoho nechybělo, aby se naši žáci probojovali do extraligy. Vzhledem k umístění na 5.místě základní skupiny hráli ligu, ve které skončili nakonec třetí.

 

Minižáci U 13 suverénně ovládli krajský přebor, když v základní skupině nepoznali hořkost porážky a obsadili první místo s impozantním skóre 2865:802. To znamená, že každý zápas skončil v průměru rozdílem vyšším než 73 bodů. V předkole Mistrovství ČR kategorie U13 naši mladí hráči podlehli v Písku dalším dvěma soupeřům a na MČR se nekvalifikovali. V květnu na celostátním festivalu minižáků U13 obsadili druhé místo.

 

Minižáci U12 berou v krajském přeboru pomyslnou bronzovou medaili, když je na třetí místo posouvá lepší bilance vzájemných zápasů s Brandýsem.

 

Nejmladší minižáci do 11 let hráli svou první soutěžní sezonu a hned skončili jako přeborníci kraje. Za celou dobu prohráli pouze 3 zápasy, o jeden méně než druhý Brandýs n.L. V kvalifikaci na Mistrovství ČR nestačili v dramatických čtyřech zápasech právě na Brandýs a na festival U11 nepostoupili. 


Na závěrečné i průběžné tabulky v různých částech soutěží se můžete podívat zde  

 
vloženo: 12.06.2013 08:01 / přečteno: 8927x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.