NYMBURK ČEKÁ SLAVNÁ CIBONA

NYMBURK ČEKÁ SLAVNÁ CIBONA

Basketbalisté ČEZ BASKETBALL NYMBURK mají před sebou první domácí zápas v evropských soutěžích v sezoně 2013/2014. V základní skupině Eurocupu se ve středu od 18:00 ve Sportovním centru utkají se slavným chorvatským týmem Cibona Záhřeb.

Nymburk minulý týden zahájil těžkou skupinu v Eurocupu porážkou v Oostende o sedm bodů. Pokud chce splnit svůj cíl a postoupit do další fáze, musí především vyhrávat doma. Nejbližší příležitost bude mít už ve středu proti Ciboně, která sice v poslední době ustupuje ze své slávy, přesto se stále jedná o špičkový tým, který byl až do předminulé sezony dlouholetý účastník Euroligy.


Záhřeb koučuje mezinárodně ostřílený trenér Neven Spahija. V jeho sestavě září jeden z největších talentů evropského i světového basketbalu, devatenáctiletý Dario Šarič, pravděpodobná jednička příštího draftu NBA. K oporám patří také Jerel Blassingame, kterého minulou sezonu v Gdyni trénoval Kestutis Kemzura, a další tvůrce hry D. J. Strawberry.


Chorvatský tým podlehl v úvodním zápase Le Mans na své palubovce o jediný koš. Další porážka by jeho postupové plány ve skupině výrazně narušila. Proto přijede s velkou motivací. „Mají teď problémy a především na mezinárodní scéně ustupují, ale pořád je to tým z Chorvatska, což je vynikající basketbalová země,“ řekl k nejbližšímu soupeři trenér Nymburka Kestutis Kemzura.


Cibona Záhřeb byla před třemi lety nechtěným účastníkem významného mezníku Nymburka. Stala se prvním euroligovým týmem, kterého Nymburk ve své historii porazil. Bylo to v zápase Adriatické ligy a Nymburk svou výhru o dva měsíce později zopakoval i doma. V obou zápasech se stal nejlepším střelcem Tre Simmons, který je od letošní sezony zpět v týmu.


„Chci akorát vyhrát. Vím, že mám v týmu roli toho, kdo dává body. Něco mi tam určitě spadne, ale význam to bude mít jenom tehdy, pokud tím pomůžu k výhře. Jinak je úplně jedno, kolik bodů dám. Nutně potřebujeme zvítězit. Prohráli jsme v Eurocupu v Oostende i ve VTB lize v Doněcku. Dvě porážky v řadě stačily, třetí nechceme. Musíme udělat všechno, co je v našich silách, abychom tenhle zápas vyhráli,“ uvedl Simmons, pro kterého to bude druhý start po zranění.


Autobusová doprava pro diváky na domácí utkání v Nymburce


Jízdní řád:


1. Autobus vyjíždí z výchozí zastávky Nymburk hl.n. vždy 35 min. před stanoveným začátkem.


2. Autobus poté staví na zastávkách „U výkupu“(Jičínská ul.) a „Náměstí Přemyslovců".


3. Po utkání odjíždí autobus zpět po uvedené trase od Sportovního Centra 20 min. po skončení utkání.

 
vloženo: 22.10.2013 09:12 / přečteno: 8903x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.