PRVNÍ PROHRA VE VTB LIZE

PRVNÍ PROHRA VE VTB LIZE

Basketbalisté Nymburka prohráli ve svém druhém vystoupení ve VTB lize v Doněcku 74:80. Po úvodní výhře v Tallinnu tak mají po dvou kolech jednu výhru i porážku. Příští týden se v této soutěži poprvé představí doma v Tipsport Areně s polským Zhořelcem.

Nymburk už přiletěl na Ukrajinu s Tre Simmonsem a také s novou posilou Martinem Rančíkem. Na prvním z nich byla ale vidět dlouhá herní pauza a Rančík do hry vůbec nezasáhl. S týmem stále nebyl ani rehabilitující pivot Petr Benda.


První dva body zápasu donesl do koše Rašid Mahalbašič, ale bylo to bohužel poprvé a naposledy, co Nymburk v zápase vedl. Na druhé straně o chvíli později trefil první koš Doněcka Killigsworth a předznamenal svůj velký večer, Nakonec se stal s 23 body suverénně nejlepším střelcem zápasu.


Nymburk si nechal poodskočit soupeře mírně už v první čtvrtině a do konce zápasu svoje manko už jen stahoval. Podobně jako v poslední zápase v Oostende, téměř pokaždé, když se přiblížil na rozdíl jedné dvou úspěšných střel, soupeř dokázal rychle reagovat.


Ve druhé čtvrtině Nymburk jedinkrát v zápase vyrovnal na 28:28. Tři různí hráči (Page, Rančík a Reynolds) dali tři trojky za sebou a nemohlo následovat nic jiného než time out domácího kouče. Doněck po něm šel znovu do vedení, ale poslední střela prvního poločasu a možnost vyrovnání patřila Nymburku. Jenže byla z toho lehkovážná ztráta hostujícího rozehrávače, po které s poslední vteřinou zarazil míč do obroučky Mc Cauley.


Třetí čtvrtina ale očekávaný nápor Nymburka nepřinesla. Naopak Doněck odskočil znovu na desetibodový rozdíl a hosté zase museli dotahovat. Když v poslední minutě trefil Vojtěch Hruban těžkou trojku z odskoku, byl stav zase o něco přijatelnější. Nymburk šel do poslední čtvrtiny s čtyřbodovým odstupem.


Ten však Doněck už po několikáté za zápas navýšil na deset bodů. A i tentokrát se Nymburk ještě dokázal vrátit. Hruban trefil v poslední minutě další trojku a bylo to zase jen o tři body. V koncovce zápasu si bral míč především Tre Simmons, ale koš dal pouze jeden. Za to však dvakrát ztratil míč.


Nymburk tak okusil letošní první porážku ve VTB lize a dojem a chuť si bude spravovat příští týden v Praze. Předtím ho ale ještě čeká v Nymburce Eurocup s Cibonou Záhřeb a domácí Mattoni NBL s Jindřichovým Hradcem.


Body


Nymburk: Rado Rančík 15, Mahalbašič 14, Hruban 13, Simmons 8, Page a Reynolds 6, Welsch 5, Massamba 3, Houška a Pomikálek 2.


Doněck: Killingsworth 23, Gliebov a Mc Cauley 13, King 12, Ikovlev 7, Burenko, Tsyntsadze, Lipovyj a Kornienko 3.
 
vloženo: 20.10.2013 17:43 / přečteno: 8390x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.