KOŠ OD VÝHRY

KOŠ OD VÝHRY

V Krasnojarsku jsme tvrdě zaplatili za několik zbytečných ztrát jednobodovou prohrou 79:80. V samotném závěru nám stíhací jízda nepomohla, čtrnáctibodové manko z 33.minuty jsme už nedotáhli. 

Naši hráči začali vynikající obranou. První dva útoky Jeniseje jsme dokázali velice dobře ubránit. Při prvním stříleli domácí nepřesně v časovém tlaku, druhý jim zastavil signál 24 vteřin pro postupný útok. Přesto se domácí dostali do vedení po trojce Fishera. Další body však patřily nám. Šest následujících bodů jsme dosáhli třemi způsoby. První zpod koše zavěsil Mahalbašič, druhý po rychlém protiútoku Jiří Welsch a další dva body si připsal Reynolds, když jej soupeř fauloval opět při rychlém protiútoku. V dalším průběhu domácí dokázali potrestat dvě naše chyby na útočné polovině a dostali se po šňůře 6:0 do vedení (stav 9:6). Do kontaktu nás dostalo individuální uvolnění Jiřího Welsche a do vedení příkladná agresivita Pageho na útočném doskoku. Domácí si pomohli trojkou do vedení, ale  o vyrovnání se postaral rychlým protiútokem zakončeným  smečí Tomáš Pomikálek. Do konce první čtvrtiny se pak oba týmy předháněly v neproměňování svých útoků a za tři minuty nepřibyly body jinak než z čáry trestných hodů. Konečné skóre první čtvrtiny bylo ve shodě s předvedenou hrou vyrovnané 16:16.

 

První koš druhé čtvrtiny dali domácí a po ztrátě našich v útoku přidal Zajcev smečí po rychlém přenesení hry další dva body. Po dalším útočném faulu našich hráčů, již třetím v zápase, proměnili domácí další postupný útok. Opět Zajcev upravil ve 12.mintuě na 22:16. Naše šiky se snažil zkonsolidovat při time outu trenér Kamzura.  Zpočátku se to nepovedlo, domácí se dostali až do vedení 30:22, když si opět k odskočení pomohli trojkou. Do hry nás vrátilo pět bodů Reynoldse (trojka a koš za dva body) a to donutilo domácího trenéra Karadžiče k oddechovému času.  Poté Pavlov a Fisher dokázali své útoky dotáhnout do úspěšného zakončení a domácí opět vedli výraznějším rozdílem sedmi bodů (34:27). O kontakt se pokusil po chybě domácích rychlým přechodem na útočnou polovinu Martin Rančík, jeho individuální nájezd však domácí obránci zachránili. Jirka Welsch však neponechal nic náhodě a z druhé vlny sám snadno dokončil akci dvěma (34:29). Ovšem Fisher hned za pár vteřin odpověděl (36:29). V poslední minutě a půl padl pouze jeden koš, bohužel autorem byl Kikanovič a skóre prvního poločasu se zastavilo na 38:29.


Druhý poločas 

První koš druhého poločasu dal Rado Rančík a měl hodnotu tří bodů. Domácí však odpověděli více než razantně – pěti body v řadě a rozdíl se vyšplhal nad deset bodů (43:32). Na koš Palyzy i koš Houšky vždy domácí odpověděli a na rozdílu se nic neměnilo. V polovině třetí čtvrtiny ale domácí dali dva koše za sebou a Kestutis Kemzura si vzal oddechový čas.  Po něm nejprve razantní nájezd Reynoldse zastavili domácí jen za cenu faulu a Scottie pokračoval ve stoprocentní úspěšnosti trestných hodů. Vítr do plachet se snažil fouknout Vojta Hruban, když nikým neatakován poslal do koše Jeniseje trojku (49:41). Pak se třikrát po sobě prosadil Houška, který vytěžil z vynikajících nahrávek Scottiho Reynoldse. Náskok domácích se najednou scvrknul na čtyři body (51:47) a domácí trenér to pochopitelně řešil oddechovým časem. Naši přešli do zóny, ale Komorovskij trojkou naše snahy rozbil. Z protiútoku o dva body snížil z čáry trestných hodů Palyza. Po Lukášově vsuvce pokračovala krasojízda Pavla Houšky. Nejprve po nahrávce od Rado Rančíka, pak po nájezdu Reynoldse zakončil opět zpod koše a nakonec po koši s faulem se postaral o srovnání skóre na 56:56. V závěru čtvrtiny jsme však dovolili hostům proměnit čtyři trestné hody a ti se tak dostali do mírného vedení 60:56.


První tři minuty posledního dějství však byly z naší strany katastrofální.  Po ztrátě Martina Rančíka proměnil kapitán domácích Komorovskij trojku, po další naší ztrátě a dvojím útočném doskoku domácích proměnil Pavlov svůj střelecký pokus (65:56) a naše trápení ještě přiživil Zajcev další trojkou v čase 33:07. Po nepovedené střele Welsche proměnil snadno rychlý protiútok Renfroe v další dva body (70:56). Po time outu, který pochopitelně hned z naší strany následoval, přišla naše velká stíhací jízda. Zásluhou Reynoldsových trestných hodů po nesportovním faulu Pavlova jsme se přiblížili na 70:58. I když jsme útok po vyhazování ze strany neproměnili, dokázali jsme útok domácích ubránit a po Hrubanově koši se dostal rozdíl ve skóre na 10 bodů. Na pět bodů Zajceva jsme odpověděli jen košem Rada a tak byl stav tři minuty před koncem 75:62.

Poslední tři minuty 

V poslední tříminutovce se nejprve trefil Page za tři body a po zisku míče další dva body přidal Rado Rančík (75:67). Zajcev sice dvěma body natáhl rozdíl na desítku, ale Page košem s faulem opět nenechával domácí v klidu. Minutu před koncem upravil Reynolds na 79:72. Po ubráněném protiútoku se za dva body prosadil Martin Rančík po útočném doskoku. Další jalový útok Jeniseje znamenal náš útok a faul na Reynoldse. Mág trestných hodů Scottie Reynolds se opět nemýlil. Necelou půlminutu do konce byl stav 79:76. Po našem rychlém faulu přišla jen jedna úspěšná šestka Renfroa a náš time out. Posun vyhazování na útočnou polovinu znamenal trojku Palyzy, stav 80:79 a přitom z času do konce zápasu mnoho neuběhlo. Snaha o co nejrychlejší faul přinesla úspěch až 1,1 vteřiny před koncem. Zajcev první šestku nedal a druhou ani nechtěl dát. Na jakékoliv zakončení jiné než lucky shot už nebyl čas. Prohra o bod bolí, ale jak jsme se mohli v minulé sezoně přesvědčit, bodový rozdíl mezi týmy může v závěrečném účtování hrát velice důležitou roli. 

 
vloženo: 03.11.2013 14:18 / aktualizováno: 03.11.2013 14:34 / přečteno: 8793x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.