PH: SVĚDOMITĚ A SEBEVĚDOMĚ

PH: SVĚDOMITĚ A SEBEVĚDOMĚ

Nymburští basketbalisté sice pověsili dlouhé cesty letadlem na hřebík, ale shodou okolností je čekají do konce základní části nejdelší „moravské“ zájezdy v rámci Mattoni NBL.

První destinací, kde Lvi nastupují zítra, je slezská metropole Opava. Tým trenéra Czudka, který svým fanouškům v letošní sezoně dělá určitě velkou radost, bychom s klidným svědomím mohli nazvat „Skokan roku“. Z předposledního místa po základní části v minulé sezoně se svým průběžným třetím místem mimo jiné vzdaluje možné brzké konfrontace právě s Nymburkem v play-off. V poslední době však byly výsledky horší, což ale může souviset s absencí klíčového rozehrávače Jakuba Šiřiny. „Četl jsem komentář trenéra Czudka, že aktuálně hledají svůj herní obraz a že zatím nejsou příliš ve formě,“ podotkl k aktuální formě Pavel Houška.

 

Nymburk jede do Opavy pochopitelně v roli favorita a všechno jiné než vítězství by bylo velkým překvapením. „Důležité bude po delší cestě autobusem chytit začátek zápasu. Musíme odstartovat utkání svědomitě a sebevědomě,“ plánuje Pavel Houška.

 

Jména stěžejních hráčů soupeře Nymburka jsou patrná ze statistických přehledů – Jakubové Blažek a Šiřina. S prvně jmenovaným by se Pavel Houška mohl střetnout s velkou pravděpodobností, protože jejich operační prostor je v blízkosti koše. „Jakub Blažek je hodně pohyblivý, atletický typ hráče. Má dobrou střelbu z dálky a díky svému aktuálnímu nasazování při angažmá v Opavě, umí dobře hrát i zády ke koši,“ vyjmenoval plusy pivot Nymburka, ale podle svých slov se na něj speciálně připravovat nebude: „Připravujeme se na celý tým.“  

 

Také u druhého klíčového hráče Opavy Jakuba Šiřiny pochválil Pavel Houška jeho rychlost: „Jeho velkou devizou na rozehrávce je rychlost a dynamika. V tomto roce se posunul do role zkušeného tahouna družstva.“  Jakub obvykle zatěžuje konto soupeře dvouciferným počtem bodů, v posledních dvou zápasech před a po zranění však této mety nedosáhl. „To je pro nás dobře, ať mu to vydrží i v zápase s námi,“ přeje si Pavel.

 

Ve vztahu k zápasu s Nymburkem stojí za povšimnutí z opavského týmu i Ladislav Sokolovský, který je ve svých šestatřiceti letech třetím nejvytíženějším hráčem. „Sokol si umí v klíčových okamžicích zápasu dojít pro faul a jeho trestné hody jsou pověstné (84,6% - pozn.). Je to optimální hráč do koncovky,“ říká o Láďovi Pavel Houška.

 

Nymburští Lvi už vyčistili marodku a nikdo nový na ni nepřibyl. Do tréninkového procesu se zapojili jak Rado Rančík tak Vlado Ilievski. O tom, zda nastoupí i do zápasu, se rozhodne až zítra.  

 
 
vloženo: 20.03.2014 17:29 / přečteno: 8742x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.