NEPŘIJATELNÝ RASISMUS V OPAVĚ

NEPŘIJATELNÝ RASISMUS V OPAVĚ

Páteční zápas v Opavě se celý nesl ve znamení bouřlivé atmosféry, z níž bohužel jedna věc překročila míru přijatelnosti. Kromě dalších vulgarit to byly to rasistické urážky rozehrávače Nymburka Thomase Massamby ze strany domácích diváků, proti nimž se klub ČEZ Basketball Nymburk ohrazuje.

Během zápasu se za lavičkou domácího týmu ozývalo bučení, které směřovalo ke švédskému reprezentantovi původem z Konga. Už na palubovce se Thomas Massamba proti těmto atakům na svou osobu ohradil a domácí trenér Petr Czudek se mu za to podle nymburského vedoucího týmu Vratislava Šístka omluvil.


„Atmosféra zápasu byla velmi divoká. Často na nás na venkovních palubovkách létají různé nadávky, ale rasistické urážky už nejsou slyšet ani na fotbale nebo hokeji. Je škoda, že se objevily zrovna na basketbale,“ uvedl Vratislav Šístek, který si na počínání některých opavských diváků stěžoval komisaři zápasu Zdeňku Ringsmuthovi. „Komisaře jsem na to upozornil a ujistil mě, že dá celou věc do zápisu,“ řekl vedoucí týmu Nymburka.


„Odehrávalo se to za lavičkou domácího týmu. Thomas říkal, že odtamtud na něj na něj bučeli a dělali zjevné rasistické narážky, když běžel kolem. Nevím, jestli to bylo od skupiny lidí, nebo tam pokřikoval jeden s prominutím blbec. Viděl jsem pak Thomase, jak si tam s někým něco vyříkává. Je škoda, že se to stalo, ale lidská hloupost nezná mezí,“ uvedl kapitán Nymburka Petr Benda.


K incidentu se vyjádřili zástupce vedení klubu Ondřej Šimeček. „Takovéto záležitosti do sportu a do společnosti vůbec nepatří. Velmi se ohrazujeme proti takovému chování a zvažujeme, že podáme podnět k zahájení disciplinárního řízení,“ uvedl Šimeček.

 
vloženo: 23.03.2014 22:38 / přečteno: 10687x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.