VÍTĚZNÝ BOJ V OPAVĚ

VÍTĚZNÝ BOJ V OPAVĚ

V dohrávce 7. kola MNBL zahájil Nymburk sérii čtyř venkovních zápasů v domácí soutěži. Hned v tom prvním na palubovce BK Opava musel tvrdě hájit svou neporazitelnost v letošním ročníku. Domácí vedli od začátku až do druhé minuty poslední čtvrtiny, kdy nad zápasem definitivně převzal vládu český mistr, který nakonec vyhrál 77:68.

Český mistr zažil další zápas v domácí soutěži, ve kterém se mu dlouho nedařilo, než teprve v závěrečné části svého soupeře ubojoval a přetlačil. Opava Nastoupila bez své současné a někdejší nymburské opory Ladislava Sokolovského. Nymburku už zapsal na soupisku Rada Rančíka, ale zranění stále nepustilo do hry Vlada Ilievskiho.


První body zápasu dal Rašid Mahalbašič. O chvíli později dal své první body i Dylan Page, ale to bylo na dlouhou dobu naposledy, co Nymburk v zápase vedl. Jeho hra trpěla nepřesnou střelbou a ztrátami v útoku. Opavě se i kvůli třem úspěšným trojkám dostala do těsného vedení.


Její náskok pomalu ale jistě narůstal i v druhé části. Nikdy se ale nepřehoupl před dvouciferný rozdíl a to zejména díky Vojtěchu Hrubanovi, který svými 10 body v druhých pěti minutách druhé čtvrtiny držel svůj tým na dostřel. Nymburk prohrál první poločas poměrem 28:34 a dlouho nepamatuje, kdy dal v Mattonce za dvacet minut tak málo bodů.


Obraz hry se nezměnil ani po přestávce. Nymburk stále nepůsobil jako suverén domácí soutěže. Problémy v obraně vystihla situace, kdy se Cvek najednou ocitl úplně sám pod košem a široko daleko nikdo nikde. Snad se takového prostoru zalekl, protože jednoduchý koš nedal. Pořád měl ale tolik času, že si míč v klidu doskočil a dal si úspěšné repete. Do poslední části šla Opava stále s šestibodovým náskokem.


Nymburk však závěru zařadil konečně pětku a desetibodovou šňůrou otočil skóre. Pomohlo, že se na palubovku konečně vrátil Hruban, který si předtím brzy udělal tři fauly. Ačkoliv zápas byl nadále z obou stran velmi nervózní, hosté se přeci jen dokázali prostřílet k náskoku, který jim do koncovky dával jistotu. Pomohla agresivnější obrana, která donutila soupeře k několika ztrátám. Na druhé straně z toho byly snadné koše.


Zápas uzavřela trojka nejlepšího domácího střelce utkání Dokoupila. Vzápětí zazněl poslední klakson, po kterém Nymburk odjel z Opavy s devítibodovým vítězstvím.

 
vloženo: 21.03.2014 21:48 / přečteno: 9135x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.