KDYŽ JE UBRÁNÍM, BAVÍ MĚ TO

KDYŽ JE UBRÁNÍM, BAVÍ MĚ TO

Petr Benda sváděl v podkošovém prostoru tvrdé souboje s pivotem Avtodoru. Bavily ho? Jirka Welsch zase vysvětlí, proč dal Peterson ve druhé půlce už jen osm bodů. Více v rozhovorech.

Petr Benda

Věděli jsme, že soupeř je přibližně na stejné výkonnostní úrovni jako my, i když jsme nevěděli, co od něho očekávat. Ve VTB lize totiž zaznamenali dva rozdílné výkony proti Kazani a Chimki. V první polovině se potvrdilo, že výsledek z Kazaní nebyl náhodný, navíc my jsme některé situace špatně řešili. Nebránili jsme tak důsledně jejich klíčové hráče. Od třetí čtvrtiny se naše hra zlepšila a začali jsme získávat výhodu. Soupeř v poslední čtvrtině ani v útoku moc nepředvedl.


Čemu přičítáš poměrně vysoké závěrečné skóre?

Obrana především v první polovině nebyla tak dobrá. Ve druhé to bylo lepší, škoda jen poslední minuty, kdy jsme si výrazný náskok nepohlídali.


Přišel jsi jako hráč z lavičky a stal ses nejlepším střelce. Jak tě to potěšilo?

Já už to tak neberu (úsměv). Snažím se podat co nejlepší výkon, ale počtem nastřílených bodů svůj výkon už nepoměřuji. Dneska mě spoluhráči zásobovali pěknými přihrávkami pod košem do volného prostoru a zakončení bylo relativně lehké. Velký dík patří spoluhráčům, že mě tam volného viděli a přihrávku tam směřovali.


Jak náročné byly souboje pod košem s jejich pivotem Klimenkem?

V první půlce jsem toho měl plné kecky. Ve druhé už byl asi taky unavený a moc se to toho nepouštěl.


Bavilo Tě takové rohování?

Přesně, mě baví hrát proti vysokým pivotům… tedy když je ubráním, tak mě to baví (smích). Na vysoké hráče se snažím hrát hodně dole, abych šel pod jejich těžiště a co nejvíce jim znepříjemnil hru. Pokud je soupeř chytřejší, zatlačí mě pod koš a tam jsem proti velkým pivotům bez šance. Dneska to vycházelo.


Jak ti pomohlo, že jsi v pátek necestoval do Svitav?

Každých pár hodin volna v nahuštěném programu je pro hráče přívětivé. Neměli jsme úplné volno, měli jsme trénink v Nymburce - posilovnu a střelbu. Myslím, že nám to pomohlo všem a ušetřenou energii jsme mohli vrhnout do tohoto zápasu.


Sledoval jsi zápas ve Svitách? Bál ses o výsledek?  

Stream šel hodně špatně, každou chvíli jsem musel refreshovat. Vydržel jsem první polovinu, ale ani potom jsem se nebál. Bylo vidět, že Svitavy měly také nahuštěný program a ve druhém poločasu už vzdorovat nebudou.

 
Jiří Welsch

Problematický byl první poločas, protože jsme dobře nebránili. Špatně jsme řešili pick and roll mezi rozehrávačem a Travisem Petersonem. Třikrát v rychlém sledu z toho padla trojka a Peterson dal za první poločas dohromady 20 bodů. V poločase jsme udělali změny v bránění stejné situace. Rozehrávače jsem bránil já, začali jsme přebírat a fungovalo to dobře. Důkazem je jen osm bodů Petersona po změně stran. Myslím, že jsme se zlepšili ve druhém poločase jako tým a zaslouženě jsme vyhráli.


Dáváš výsledek do souvislosti s rychlou hrou nebo horší obranou?

Více bodů v útoku je charakteristikou našeho letošního týmu. Letos zápasů, kde padá 60 bodů, moc hrát nebudeme. Letos možná budeme častěji vyhrávat útokem.  Že nám dali 86 bodů, trochu opticky klame o průběhu zápasu, je to důsledek poslední minuty.


Jak moc vás mrzí ta poslední minuta?

Zápas jsme vyhráli tak jako tak. Jestli nás to bude mrzet, se uvidí na konci základní části, až se budou dělat závěrečné účty. Dneska to nic neznamená, na konci to snad nebude také vadit.


Jak ti pomohl „odpočinek“ místo utkání ve Svitavách?

Mně to pomohlo moc. Hráli jsme těžké utkání v Nancy, cesta zpátky… je lepší zůstat doma a nejet do Svitav. Vyhráli jsme i tak a ušetřili jsme síly na dnešek… a nejenom na dnešek, ale také na úterý      

 
vloženo: 20.10.2014 10:57 / přečteno: 8892x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.