ŠNŮRU UŤAL VOLGOGRAD

ŠNŮRU UŤAL VOLGOGRAD

Vítězná šňůra v mezinárodních soutěžích skončila. Po třech zápasech Nymburk poprvé prohrál před vlastními fanoušky s Volgogradem 71:74 a to především vinou nezvládnuté čtvrté čtvrtiny, kdy si domácí nechali nasázet 29 bodů.

V předchozích částech povolil Nymburk pouze 17, 18 a 10 bodů, což svědčí o velmi solidní obraně po tři čtvrtiny zápasu. V závěru se ale nymburským nepodařilo pohlídat především autora 28 bodů Randyho Culpeppera. Nymburk odehrál zápas v úzké rotaci. Přes 13 minut odehrálo pouze šest hráčů.


Zápas nezačal pro domácí dobře. Sestava Welsch, Simmons, Hruban, Burns a Benda si sice dokázala vytvořit několik kvalitních příležitostí k zakončení, ale nepadalo to tam ani z dálky, ani z pod koše. V kombinaci s několika ztrátami, které Volgograd trestal rychlými brejky, z toho byl stav 0:9.


Po pěti minutách tak musel na palubovku Darius Washington. Jeho příchod zafungoval dokonale. I za pomocí dvou trojek rychle nasázel osm bodů a vrátil Nymburk do zápasu. Po jeho dalším příspěvku se začali chytat i ostatní. Dlouhou dvojku z křídla poslal Vojta Hruban, z druhé strany přidal další trojku i Luboš Bartoň, který rychle uvedl ve svém prvním kariérním zápase ve VTB lize. Domácí tým skóre otočil a vyhrál první čtvrtinu 21:17.


Na druhé straně to byli především Randy Culpepper a Anton Ponkrašov, kteří nepouštěli Nymburk do většího náskoku. Nedařilo se Tre Simmonsovi, který řešil situace individuálně a nevyvaroval se ztrát. Týmové pojetí se začalo vytrácet u více hráčů. K většímu vybuzení pomohl svému týmu brejk Jiřího Welsche zakončený razantní smečí, která fanoušky nadzvedla ze sedadel. Po něm se odhodlal Simmons k dalšímu samostatnému zakončení, tentokrát mu tam ale těžká trojka padla. Střelba z perimetru byla v prvním poločase vůbec úspěšná. Z deseti pokusů byli Washington, Simmons, Bartoň a Hruban šestkrát úspěšní. I díky tomu vedl Nymburk v poločase 39:35.


Velikou energii vložil tým Kestutuse Kemzury do úvodu druhé půle. Podařilo se mu odskočit na osm bodů, ale pak přišel bodový zásek, který ukončila až druhá trojka Luboše Bartoně v zápase. Z perimetru se trefil ještě na konci třetí čtvrtiny znovu Washington a Nymburk vedl po 30 minutách 53:45.


Na začátku poslední desetiminutovky si Nymburk vypracoval poprvé v zápase desetibodový rozjezd, ale nadějné skóre ale Volgograd stáhnul na čtyři body hlavně zásluhou Culpepperových trojek. Tady začal Nymburk ztrácet zápas. Americký rozehrávač pak potrestal Hrubanovu ztrátu brejkem i s faulem. Nymburk tak rychle o svůj náskok přišel. A po trojce Ligginse přišel i o vedení.


Po dlouhých trefách Pavla Houšky a Dariuse Washingtona si ho sice vzal zpět, ale na možný klid do koncovky mohli domácí zapomenout. Naopak se museli začít bát o výsledek. Soupeř vedl dvě minuty před koncem o bod. Rozhodčí navíc pískli několik sporných situací za sebou pro Volgograd, což na klidu také nepřidalo.


Rozhodující moment přišel 23 vteřin před koncem. Nymburk prohrával o tři body, když Pavel Houška ztratil míč a následně musel Jiří Welsch faulovat. Obě proměněné šestky rozhodly. Simmons Sice ještě trefil dlouhou trojku, ale vzápětí sám přišel o míč. Poslední lay up Washingtona už jenom upravoval výsledek.

 
vloženo: 16.11.2014 19:08 / přečteno: 9043x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.