VTB: NYMBURK NESTAČIL NA RIGU

VTB: NYMBURK NESTAČIL NA RIGU

Nymburk neprožívá dobré období. Od zranění Dariuse Washingtona prohrál v řadě už čtvrté utkání v mezinárodních soutěžích. To poslední v Lotyšsku na palubovce VEF Riga 78:86. Po něm mu patří až 13. pozice v tabulce VTB ligy. Týmu nepomáhá ani natřískaný program posledních týdnů, v němž je jen minimum času na odpočinek.

Ve středu večer prohrál tým Kestutise Kemzury v Praze s Charleroi v Eurocupu, aby jen za několik hodin startoval z letiště k dalšímu zápasu. Tentokrát do Lotyšska, kde už v pátek nastoupil v Areně Riga k dalšímu souboji, tentokrát ve VTB lize. Nutno však dodat, že i Riga nastupuje ve třech soutěžích.


Od začátku zápasu měl Nymburk stejně jako v posledních zápasech problémy se střelbou. Problém nebyl v neschopnosti nalézat volné pozice, zkrátka to tam znovu nepadalo, což byl společně s doskokem a nízkou úspěšností trestných hodů hlavní problém už sedmé porážky ve VTB lize.


I přes nakonec 86 inkasovaných bodů znovu nebyla hlavní příčinou porážky obrana. Ta byla po většinu zápasu solidní. Nymburk nevyužíval ani časté ztráty soupeře, kterých Riga nasbírala jinak hrozivých 22. Hosté je prostě nedokázali trestat.


A také občas neměli štěstí. Zatímco jim několikrát vyskočil míč z obroučky, hráči Rigy párkrát trefili hodně divoké střely v poslední vteřině časového limitu. Dvakrát se to stalo v poslední čtvrtině v momentech, kdy se Nymburk přibližoval na relativně hratelný rozdíl. Výmluvný byl v tomhle vyloženě zahozený míč od Robinsona metr a půl za obloukem směrem kamsi na koš. Zoufalá střela tam o desku spadla. Na druhou stranu úctyhodných bylo pět trojek z pěti pokusů nejlepšího střelce zápasu Arturse Berzinše.


O výsledku rozhodla druhá pětiminutovka druhé čtvrtiny, kterou Nymburk prohrál 18:8. Riga se dostala později v zápase až do 18 bodového závěru. Ke cti Nymburka slouží, že ani v jediném momentě neukázal náznak rezignace a bojoval až do konce. I kvůli tomu nakonec stáhl konečný rozdíl na osm bodů, když využil tak trochu vypuštěného závěru domácího týmu.


Statistiky zápasu najdete ZDE.

 
vloženo: 05.12.2014 20:56 / přečteno: 8785x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.