PIVOTY JSME V TOM NECHALI

PIVOTY JSME V TOM NECHALI

Špatná obrana vymezeného území, ve kterém dominovali pivoti Nižného Novgorodu, byla i podle trenéra Nymburka hlavní příčinou pondělní porážky v Nižném Novgorodě. Podle Kestutise Kemzury se však na výkonu z palubovky účastníka Top 16 Euroligy dá stavět.

„Nebyl to z naší strany špatný zápas, můžeme z něj na rozdíl od utkání s Petrohradem vycházet do budoucna, nebyl však dost dobrý v obraně. Dostali jsme 89 bodů a to je hodně. Na rozdíl od zápasu na Chimki jsme začali dobře, nebáli jsme se hrát. Bohužel ve druhé čtvrtině jsme polevili v obraně a nechali jsme soupeře odskočit. Podařilo se nám zůstat v zápase, opět nám pomáhalo, že jsme míchali obranné systémy a přecházeli jsme na zónu,“ začal litevský kouč s hodnocením posledního zápasu VTB ligy.


„V klíčových chvílích zápasu jsme ale nedokázali ubránit Parakhouskise, který nás trestal z podkošového prostoru. Naši pivoti neměli zbraně, jak ho ubránit, ostatní hráči jim ale moc nepomáhali. Byli jsme při jeho bránění málo agresivní a z toho pramenily jeho na pohled snadné koše. Chyba byla také v tom, že před přihrávkou do vymezeného území jsme nebyli dostatečně agresivní na míč,“ natrefil trenér Kemzura na hlavní problém Nymburka v zápase.


„Celkem se nám dařila obrana Rochestieho, což byl opět především úkol Vojty Hrubana, Rochestie však hrál více týmově a tvořil hru pro ostatní, čímž nahradil svůj obvyklý bodový příděl.“


„V obraně jsme hodně riskovali, když jsme přecházeli na zónu. Soupeř se během zápasu rozstřílel za tři body, proto jsme mu nemohli nechávat tolik volného prostoru na perimetru. Někdy jsme ale byli až moc agresivní při bránění dlouhých střel a vznikal tím prostor pod košem. Ne vždy se nám dařilo obranu správně vybalancovat a dělat správná rozhodnutí ve správnou chvíli,“ uvedl kouč, který se se svým týmem momentálně přemisťuje (opět přes Moskvu), k dějišti dalšího zápasu do nedaleké Kazaně. Ve středu se zde Nymburk utká s UNICSem ve svém druhém zápase nadstavbové části Eurocupu.

 
vloženo: 13.01.2015 16:23 / přečteno: 9101x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.