NYMBURK ZLOMIL RUDÁ KŘÍDLA

NYMBURK ZLOMIL RUDÁ KŘÍDLA

Nymburk se drží své naděje na play off. Ve 20. zápase VTB ligy dosáhl sedmého vítězství, když doma porazil Krasnye Krylia Samara 77:68. V součtu obou vzájemných zápasů je soupeř sice o dva body lepší, ale Nymburk ve čtvrtek po většinu zápasu prohrával, takže si cení jakéhokoliv vítězství.

Český zástupce v soutěži poskočil na 12. místo tabulky. Svou pozici si může znovu vylepšit už v neděli, když opět ve Sportovním centru přivítá finské Bisons. Tedy tým, který v tabulce právě přeskočil. Půjde o další souboj důležitý v boji o play off.


Proti Samaře nezačal Nymburk dobře a z trápení nevybředl po celý první poločas. Postupný útok váznul, k rychlému nedocházelo, rozehrávači více driblovali, než přihrávali. Jako tým domácí vyplodili za prvních 20 minut zápasu pouze dvě asistence. Celkově chyběla agresivita. Samařané, ač hrající více méně pouze v šestičlenné rotaci, dávali do zápasu více energie. Lépe také doskakovali.


Stejné to bylo i ve druhé čtvrtině, kdy ruský tým odskočil až na 15 bodů. To však byl naštěstí nejvyšší rozdíl v zápase. Poprvé se blýsklo na lepší časy po sérii 8:0 (Raivio 3, Simmons 2+1, Burns 2), čímž se Nymburk v zápase konečně chytil v útoku. V obraně ale stále nestíhal, proto prohrával v poločase 32:44.


Rychlý nástup do druhé půle naznačil změnu trendu. Nymburk rychle umazal pět bodů, a i když se stále dopouštěl chyb, ve třetí čtvrtině pozvolna náskok Samary nadále stahoval. Jeho agresivita rostla. Hráči chodili tvrdě do koše. Tahounem byl v tuto pasáž hry Jiří Welsch, po jehož pěti bodech za sebou prohrával Nymburk už jen o tři body. Většímu rozletu bránil jen slabší doskok.


Domácí tým cítil, že je lepší a chtěl to konečně vyjádřit i bodově. Po trojce Luboše Bartoně šel v úvodu poslední části poprvé do vedení, které hlavně kvalitní obranou a několika lehkými koši navýšil rychle na sedm bodů. Místo doražení soupeře ale přišla série zbytečných chyb na útočné polovině, která držela Samaru ve hře.


Ruský tým ale také chyboval. Nejprve technickou chybou za přihraný faul, kterou potrestal na šestkách neomylný Raivio. Trojka Artěšina ale opět vnesla do koncovky drama. Další chyby Samary už ale Nymburk využil a závěr zápasu jasně ovládl. Třešničkou byla trojka Dereka Raivia v poslední vteřině. Americký rozehrávač na oblouku zasekl samostatný únik na koš a ještě naposledy přesně vypálil.


Statistiky zápasu najdete ZDE.

 
vloženo: 19.02.2015 20:04 / přečteno: 8981x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.