PŘESTALI JSME DĚLAT KRÁVOVINY

PŘESTALI JSME DĚLAT KRÁVOVINY

To řekl po zápase se Samarou upřímný Vojta Hruban, podle kterého bylo rozhodující, že tým dokázal usměrnit svou agresivitu správným směrem. Luboš Bartoň a Jiří Welsch zase vyzdvihovali týmovou obranu ve druhém poločase. Přečtěte si jejich další komentáře k vítěznému utkání.

Jiří Welsch
Jiří WelschJirko, přibliž nám ten svůj volejbalový dopich ve druhém poločase.
To byla normální basketbalová střela z výskoku, který jsem ukázal, že ještě ho mám.

Jak bys popsal dnešní výhru?
Byla zasloužená, i když jsme začali špatně. Bylo to dáno částečně naší špatnou koncentrací a částečně jejich štěstím, protože dali, na co sáhli. Po poločase jsme naší nátlakovou obranou převzali iniciativu a pak už jsme stále více dominovali.

Proč jsme s touto obranou nezačali v zápase dříve?
To není jednoduché, nedá se pořád hrát skvěle. Ani celou sezonu, ani jeden měsíc, a ani v jednom zápase. Výpadky přicházejí a v množství zápasů, které hrajeme my, je logické, že budeme mít výpadky, a to především mentální. Bylo to zapříčiněné naší nekoncentrací, kterou oni trestali.

Byl to letos náš nejlepší zápas, co se týče nasazení a bojovnosti?

Neřekl bych, že nejlepší, ale hodně se zlepšilo naše týmové pojetí. Začalo to vítězstvím v Petrohradu, i zápas v Astaně byl v tomto celkem dobrý. Hlavně v obraně už vypadáme jako tým. Když někdo udělá chybu, což je logické, protože je děláme všichni, tak je za ním druhý spoluhráč, který mu ji pomůže napravit. A za druhým třetí. O tom je týmové fungování obrany. To nám v hodně zápasech během sezony chybělo a teď to v některých momentech začínáme ukazovat.


Luboš Bartoň
Luboš BartoňSamara nastoupila do zápasu s velkou střeleckou úspěšností. Ne že by se mi jejich střely zdály úplně připravené, ale prostě jim to tam padalo. To se pak těžko brání. Jste tam sice včas, ale když to tam padá, tak vás to docela zařezává. Pomohla nám půlka. Po ni bylo vidět, že jsme se chytli hlavně v obraně, pohlídali jsme si doskok a nedostávali jsme lehké koše. Třetí čtvrtina byla zlomová.

Dnes jsi dobře bránil Berzinše, připravoval ses na něj nějak speciálně?

On je dobře atleticky vybavený a střílí trojky. Dnes mu to tam neskutečně padalo v prvním poločase. Jednu dal i přese mě. Snažil jsem se, aby neměl volné střely a hlídal jsem si jeho útočný doskok, který má výjimečný. On má 210 cm, tedy o 10 víc, a bůhví o kolik let je mladší, takže jsem to na něj musel hrát chytře a mydlit to, co to šlo.

Jak slušný nebo drsný je to hráč?

On se nezdá, ale je to pořízek. Pár kilo navíc má. A já samozřejmě nejsem úplně rvavý tip. Když je potřeba, tak tělo umím použít, ale není to moje doména, abych se tam s někým mydlil. Pak se unavím a střela odchází, nohy odchází. Naštěstí tam byla ve druhém poločase kompenzace od kluků, když já jsem byl střelecky jalový. Jako tým jsme fungovali.

Kdy jste Samaru definitivně zlomili?
Po začátku třetí čtvrtiny, kdy jsme se dotáhli, se to chvíli drželo vyrovnaně. I když jsme nedávali v útoku, tak jsme je drželi v obraně. Když jsme vedli asi o šest, nechali jsme je jako vždycky dát dva rychlé koše. Pak dal ale Darius hodně velkou trojku přes hráče a to byl podle mě ten zlom.

Vojtěch Hruban

Vojtěch HrubanV prvním poločase jsme se snažili být agresivní, ale nedělali jsme to chytře. Dostali jsme z toho spoustu bodů z lehkých košů a moc nám to nepřidávalo. V druhém poločase jsme se zlepšili, přestali jsme děla takové ty krávoviny v obraně. Tedy většinou, pár jich tam taky bylo. Dokázali jsme najít správnou míru agresivity a trochu ji usměrnit. Začali jsme hrát solidně a v tu chvíli bylo vidět, že oni na tu naši hru nedokázali najít odpověď a za druhý poločas nám dali jen 24 bodů. Přidat trochu v útoku, mohl z toho být jednoduchý zápas.

Hrála Samara v prvním poločase jinak?
Především dávali. Padlo jim několik těžkých střel a pak hráli v pohodě. V druhém jim to tak nepadalo, tak začali být nervózní. Ale jenom o to nešlo. Prostě jsme nehráli chytře. To se nedá ovlivnit, to je prostě hlava. Potřebovali jsme se nějak uklidnit. Někde třeba i ubrat a přidat tam, kde to mělo nějaký smysl.

Tenhle dotahovací zápas se od většiny takových v něčem lišil, všiml sis?

No asi tím, že jsme ho vyhráli. Spoustu zápasu jsme pořád dotahovali, ale bylo to pořád o sedm o čtyři. To je vždycky to nejtěžší jít přes ně, když už jsme blízko. Proti Samaře nám tam padly trojky a od té doby jsme věděli, že my jsme ten tým na koni, který je potřeba dotáhnout. Já upřímně nemám rád zápasy, kde vedeme už moc brzo. Zápas je dlouhý a může se stát cokoliv. Vést hned na začátku 15-0 je možná to nejhorší, co se může stát.
 
vloženo: 20.02.2015 17:59 / přečteno: 8736x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.