UBRÁNÍ LVI CULPEPPERA?

UBRÁNÍ LVI CULPEPPERA?

Nymburští hráči po téměř dvou týdnech zase zvedli kotvy a vyrazili na východ. Jejich cílem je tentokrát Město hrdina Volgograd, dříve Stalingrad a ještě dříve Caricyn.

V nabitém programu nymburských Lvů se na konci února našlo nečekané třináctidenní období bez velkého cestování. Od návratu z vítězné mise do Minsku, odehrál český zástupce ve VTB lize pět zápasů, ale nejdelší uražená vzdálenost nebyla větší než sobotní cesta na letiště Václava Havla. Ke čtyřem domácím zápasům totiž přidali jeden na Folimance v pražských Nuslích.

 

Letecký spoj přes Moskvu dopraví Lvy do Volgogradu, kde budou hosty klubu Rudý Říjen. Více než milionové město se nachází na řece Volha, nejjižněji ze všech pěti měst ve VTB lize, které leží na této ruské matce řek. A tady se nabízí trochu analogie s řekou Labe. Na březích Labe totiž je rozloženo také pět měst, kde se hraje nejvyšší liga mužů. Vezmeme-li je proti proudu, jsou to Děčín, Ústí nad Labem, Nymburk, Kolín a Pardubice. V Rusku, také proti proudu, jsou to města Volgograd, Saratov, Samara, Kazaň a Novgorod.

 

Družstvo z Volgogradu je v tabulce deváté, o čtyři místa před Nymburkem, ale má pouze o jedno vítězství více a také o jeden zápas méně. Už několikrát opakované tvrzení, že je to jeden ze zápasů, který může Nymburk posunout do kontaktu s play-off, platí při vyrovnanosti týmů i v nedělním zápase. Možná trochu paradoxní je, že nymburští hráči jsou ve statistické položce efektivnost lepší než Volgograd o 3 místa (10 vs. 13), přesto jim patří v tabulce 13.místo a Volgogradu deváté. Nymburk má, sice nepatrně, lepší procento střelby za dva i tři body, dokonce nastřílí v průměru o dva body více než soupeř a také ve ztrátách je Nymburk lepší. Podle všech předpokladů se tedy dá čekat vyrovnaný souboj.

 

Navíc obě družstva mají v posledních pěti zápasech stejnou bilanci dvou proher a tří vítězství. Skóre Nymburka z těchto posledních pěti zápasů je 396:376, Volgograd to má 412:405. Tedy opět malinko pro hosty. Oba týmy porazily Astanu, oba prohrály s Bisons a oba vypadly z evropských soutěží. Volgograd však bude mít více času na přípravu, protože VTB liga je zároveň mistrovstvím Ruska a tedy hrají pouze jednu soutěž.

 

Nymburští obránci si budou muset dát opět pozor na  Culpeppera, který v prvním utkání na nymburské palubovce byl hlavním katem domácích v poslední čtvrtině. Celkem nasázel 28 bodů a ne nadarmo je aktuálně nejproduktivnějším střelcem celé VTB ligy s průměrem 20,4 bodů na zápas. Pro srovnání náš nejlepší střelec Washington má průměrně o 5 bodů na zápas méně. Ve smolném utkání v listopadu, přestože Lvi vedli necelých deset minut před koncem o deset bodů, dokázali zápas prohrát a hlavní podíl na tom měl právě Culpepper .

 

Utkání začíná v neděli 1.března od 14:00 hodin nymburského času a vysílá ho přímým přenosem televizní stanice Sport5.  

 
vloženo: 28.02.2015 01:43 / přečteno: 8500x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.