STÁLE JE O CO HRÁT

STÁLE JE O CO HRÁT

Nymburským Lvům už možná do konce sezony chybí méně než deset zápasů. Bude záležet, jak se popasují s vyřazovacími boji v NBL. Ve VTB lize už jim do konce zbývá, pokud nepřijde prodloužení, 120 minut čistého hracího času.

V ruské VTB lize Lvi už před nedávnem ztratili i teoretickou možnost se probojovat do první poloviny ligového pořadí, by mohli hrát play-off. Otevřený a velice vyrovnaný bude boj o pořadí na dalších místech. Především posledních šest týmů se vejde do rozmezí dvou vítězství.

 

Nymburk je aktuálně na 13.místě s osmi vítězstvími společně s Jenisejem Krasnojarsk, se kterým však má lepší skóre vzájemných zápasů. Jen jedno vítězství za nimi je Minsk a Rudá Křídla Samara. O jedno místo nad Nymburkem jsou finští Bizoni, kteří již odehráli všechny utkání a na jejich bilanci 9/21 se už nic nezmění. Ještě o jednu příčku výše stojí Rudý Říjen Volgograd, který má stejně jako Bizoni o devět vítězství, ale do konce sezony jim chybí stejně jako Nymburku tři zápasy.    

 

Na Nymburk čekají v následujících dvanácti dnech ještě tři soupeři z čelných pozic – Lokomotiv (3.), Chimki (2.) a Nižný Novgorod (5.), na jejich pozice neútočí, ale případné úspěchy mohou mít velký význam pro konečné umístění v tabulce letošního ročníku VTB ligy.

 

Jaké jsou však bilance vzájemných zápasů s nejbližšími sousedy nymburských Lvů? Vesměs pozitivní. Pokud Nymburk jednou vyhraje, určitě pod sebe sklepe Bizony, se kterými má k dispozici čtyři plusové body ze vzájemného skóre za domácí prohru o čtyři a venkovní výhru o osm. Pozitivní bilanci má Nymburk také s Minskem, který porazil dokonce dvakrát a vždy výraznějším rozdílem. Horší skóre má Nymburk s aktuálně posledním družstvem Rudých Křídel ze Samary. Venkovní prohru o 11 bodů vyvážili Lvi jen sedmibodovým domácím vítězstvím. S tabulkovým souputníkem z Krasnojarsku rozhodl solidní výkon v domácím utkání o pozitivním rozdílu +8 bodů. Rudý Říjen Volgograd má proti Nymburku výhodu dvou vítězství.

 

Přehled utkání, které budou hrát týmy na 11. až 16.místě v posledních třech kolech:  

  • 11. Rudý Říjen Volgograd: Jenisej (D), Lokomotiv (D), Chimki (V)
  • 12. Bisons Loimaa: soutěž dohrál
  • 13. ČEZ Basketball Nymburk: Lokomotiv (V), Chimki (D), N.Novgorod (D)
  • 14. Jenisej Krasnojarsk: Rudý Říjen (V), N.Novgorod (D), Rudá Křídla (D)
  • 15. Cmoki Minsk: Zenit Petrohrad (V), UNICS Kazaň (D), Lokomotiv (V)
  • 16. Rudá Křídla Samara: Astana (D), Zenit (D), Jenisej (V)

 
      
 
  
 
vloženo: 13.04.2015 16:32 / přečteno: 8246x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.