POZÁPASOVÉ STŘÍPKY

POZÁPASOVÉ STŘÍPKY

Po třetím čtvrtfinále jsme s několika hráči a oběma trenéry krátce zhodnotili poslední zápas prvního kola play-off Kooperativa NBL. 

Kestutis Kemzura (Nymburk)

Kemzura

Splnili jsme, co jsme měli. Postoupili jsme do semifinále. Nebyl na nás už takový tlak, zápas jsme měli od začátku pod kontrolou. Naše lavička byla širší. Nehráli jsme bůhvíjak dobře, ale na výhru to stačilo. Ve druhé čtvrtině jsme nechali soupeře snadno skórovat. Ve druhém poločase jsme si pomohli zónou, dařilo se nám lépe zastavovat průniky Robinsona, Autreye a White, kteří jsou na tom výborně individuálně. Jak jsem řekl, nezářili jsme, ale vyhráli jsme.

 

Karel Forejt (Jindřichův Hradec)

Karel Forejt

Předně gratuluji Nymburku k postupu. Věřím, že jsme mu byli dobrým soupeřem po všechny tři zápasy. V tom dnešním to bylo ovlivněné tím, že Nymburk chtěl už sérii ukončit a v naších hráčích jsem viděl málo víry v nějaký lepší výsledek. Bylo to samozřejmě způsobené tím, že série a vůbec celá sezona nás stála spoustu sil a naši klíčoví hráči už byli dost unavení. Můžu svým hráčům jenom poděkovat za to, že důstojně obstáli v této sérii a Nymburku popřát hodně štěstí v dalších bojích.

 

Vojtěch Hruban (Nymburk)

Vojtěch Hruban

Zápas jsme měli pod kontrolou. Dobře jsme ho začali a kromě jedné slabší pasáže jsme drželi náskok stále přes deset bodů. A to jsme přesně chtěli. Našim cílem bylo utkání odehrát v pohodě, tak abychom nemuseli v závěru zapínat na maximální obrátky, abychom otočili nepříznivý vývoj zápasu. Pokud vezmeme do úvahy celou sérii, tak jsme jí mohli zvládnout možná suverénněji, ale v historických záznamech bude, že její stav byl 3:0 a po čase se nikdo nebude ptát, o kolik jednotlivé zápasy skončily.    

 

Standa Zuzák (Jindřichův Hradec)

Stanislav Zuzák

Dnešní zápas mně už připomínal trochu čekání na konec. Z naší strany mi trochu chyběla energie, kterou jsme v minulých zápasech do souboje dávali. Celá sezona byla pro nás celkově velice úspěšná. Postup do play-off byl náš cíl, který se podařilo splnit, i když by bylo samozřejmě lepší pro nás, kdyby se nám podařilo urvat sedmé místo, které nám hodně těsně uniklo. Série proti Děčínu by byla určitě hratelnější. Na druhou stranu domácím utkáním proti Nymburku jsme dokázali, že jsme do play-off patřili po právu. Vést nad Nymburkem v poločase, i po třech čtvrtinách je něco, co jen tak nepovede. Skvělá byla i atmosféra v hale.

 
Pavel Houška (Nymburk)
Pavel Houška

První poločas se nám tolik nepovedl. Jindřichův Hradec hrál s otevřeným hledím, měl hodně útočných doskoků. Ve druhé půlce jsme soupeře dostali pod větší tlak, který jsme stupňovali směrem ke konci zápasu, proto jsme vyhráli tak výrazným rozdílem.

 

Lukáš Stegbauer (Jindřichův Hradec)

Lukáš Stegbauer

Z těch tří zápasů jsme hráli dneska nejhůř. Asi se už na nás projevila vidina posledního zápasu. Ještě v tom druhém před domácími fanoušky a před televizí jsme se chtěli vytáhnout, ale dneska už to moc nešlo. Navíc Nymburk na nás hned ze začátku nastoupil a tak nějak nám dal najevo, že už nám nechce dát žádnou šanci na vyrovnaný zápas.

 
Petr Benda (Nymburk)
Petr Benda

Dneska jsme diktovali tempo už od začátku, i když jsme se ani v tomto zápase nevyvarovali nějakých krátkých výpadků, ve kterých naše hra asi nebyla divácky zajímavá. Celkově jsme zápas zvládli lépe než ty první dva. První tři minuty nebyly úplně vydařené, ale soupeř z toho nevytěžil vůbec nic. Postupem času jsme přebrali otěže pevně do ruky. Po pěti minutách byl náskok deset bodů a ve dvouciferném počtu bodů se rozdíl pohyboval až do konce zápasu. Občas se nám moc nedařilo na obranné polovině, ale dokázali jsme něco vytěžit v útoku.

 
 
vloženo: 11.04.2015 09:13 / přečteno: 8354x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.